Huis > H > Hoe Schrijf Je Zend?

Hoe schrijf je zend?

zenden/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van zenden
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.)zendzendt
verleden (o.v.t.)zondzond
toekomend (o.t.t.t.)zal zendenzult/zal zenden

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je de verleden tijd?

Persoonsvorm in de verleden tijd

Eerst pak je dus de stam (ik-vorm) en daar zet je +te of +de achter. Daarna kijk je of het werkwoord in het meervoud of het enkelvoud staat, bij meervoud zet je er ook nog een 'n' achter.
Wat is het voltooid deelwoord?
Het voltooid deelwoord is een vorm van het werkwoord. Voltooide deelwoorden maken deel uit van samengestelde werkwoordstijden. De voltooide tijd wordt gevormd door de persoonsvorm van het hulpwerkwoord hebben of zijn en het voltooid deelwoord van het hoofdwerkwoord. We hebben tot vijf uur gewacht.

Heb Of ben ik nagegaan?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de specifieke context waarin hij wordt gebruikt. In het algemeen wordt de uitdrukking "ben of ben ik uitgecheckt?" gebruikt om te vragen of iemand al dan niet aan een antecedentenonderzoek is onderworpen. Dit kan een formeel achtergrondonderzoek zijn, uitgevoerd door een werkgever of een andere organisatie, of een meer informeel onderzoek door iemand anders. In beide gevallen vraagt de spreker of hij of zij op de een of andere manier is doorgelicht. Men kan zich ook afvragen: hoe weet je of je een d of dt moet schrijven? De hoofdregel is dat als het woord een werkwoord is, je een dt schrijft. Als het woord een zelfstandig naamwoord is, schrijf je geen dt. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in Belgiƫ?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiƫle taal.

Dienovereenkomstig, is bereid met d of dt?

Reacties. 'Je bereidt je voor' is correct, en 'Bereid u voor' is correct. De persoonsvorm van de tweede persoon enkelvoud tegenwoordige tijd ('je') eindigt altijd op een t, behalve bij uitzonderingen. Een uitzondering is bijvoorbeeld 'Je mag'.
Daarvan, is het lachte of lachtte?
Tegenwoordige tijd: Ik lach (stam) Hij lacht (stam + t) Wij lachen (hele werkwoord) Verleden tijd: Ik lachte (stam + te, het is niet 'ik lachtte' omdat de stam 'lach' is en niet 'lacht') Hij lachte (stam + te) Wij lachten (stam + ten) Voltooid deelwoord: Wij hebben gelachen.

Men kan zich ook afvragen: is het werkte of werkten?

Vormen Top
hele werkwoord (infinitief)stamverleden tijd (imperfectum)
werkenwerkik werkte, hij werkte, wij werkten enz.
stellenstelik stelde, hij stelde, wij stelden enz.
Je kunt ook vragen wat is de regel van het kofschip? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de "regel van kofschip" geen goed gedefinieerd wiskundig begrip is. Informeel wordt de regel van kofschip echter vaak gebruikt om te verwijzen naar een methode om twee getallen te vermenigvuldigen door de cijfers van de getallen bij elkaar op te tellen en vervolgens de som af te trekken van het product van de cijfers. Om bijvoorbeeld het product van 12 en 13 te berekenen met de kofschipregel, tellen we eerst de cijfers van de getallen bij elkaar op om 12 + 13 = 25 te krijgen. Vervolgens trekken we deze som af van het product van de cijfers, dat 12 * 13 = 156 is. Dit geeft ons 156 - 25 = 131, wat het juiste antwoord is.

Bovendien, wat is het voltooid deelwoord voorbeeld?

Het voltooid deelwoord is een werkwoordsvorm die typisch wijst op voltooiing of verleden tijd. In het Engels wordt het voltooid deelwoord vaak gevormd door "-ed" toe te voegen aan de basisvorm van het werkwoord (bv. "talk" wordt "talked"). Er zijn echter veel onregelmatige werkwoorden in het Engels die dit patroon niet volgen (bv. "say" wordt "said"). Sommige andere talen hebben andere regels voor het vormen van het voltooid deelwoord. In het Spaans bijvoorbeeld wordt het voltooid deelwoord vaak gevormd door "-ado" toe te voegen aan de basisvorm van het werkwoord (bijvoorbeeld "hablar" wordt "hablado").

Door Handy

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet je wat een voltooid deelwoord is? :: Hoe schrijf je prive omstandigheden?
Handige links