Huis > H > Hoe Schrijven Ze In Japan?

Hoe schrijven ze in Japan?

De schrijfrichting van het Japans is van oudsher van boven naar beneden en van rechts naar links. Japanse boeken worden voor het gevoel van een westerling van achter naar voren gelezen. Op computers wordt Japanse tekst horizontaal van links naar rechts geschreven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan niet schrijven op SD kaart?

De SD-kaart kan in sommige gevallen onleesbaar worden. De gegevens op de kaart zijn nog wel herkenbaar en kunnen worden hersteld. Het probleem kan worden opgelost door de kaart op een computer aan te sluiten.

Hoeveel alfabetten Japans?

Het Japans kent drie alfabetten, ook wel schriften genoemd: kanji, hiragana en katakana. De eerste, kanji, zijn karakters overgenomen uit het Chinees. Elk karakter heeft een eigen betekenis.
Hoe schrijf je Japan in het Japans?
Japan (Japans: 日本, Nippon, Nihon, met de letterlijke betekenis: oorsprong van de zon; de naam voor het oude Japan is 大和, Yamato) is een land en een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan.

Hoe zeg je Hoi in het Japans?

Er zijn verschillende manieren om "hoi" te zeggen in het Japans. Een gangbare manier is "konnichiwa", die meestal wordt gebruikt in formele of zakelijke omgevingen. Een andere manier is "ohayou gozaimasu," die vaker wordt gebruikt in een informele omgeving. Mensen vragen ook: hoe gaat het japanse alfabet? Het Japanse alfabet bestaat uit drie schriften: hiragana, katakana en kanji. Hiragana en katakana zijn fonetische schriften, wat betekent dat elk teken overeenkomt met een klank. Kanji zijn ideografische tekens, wat betekent dat elk teken een concept of een idee vertegenwoordigt.
Het hiragana-alfabet bevat 46 basistekens, en elk daarvan kan enigszins worden aangepast om extra klanken te creëren. Het katakana-alfabet bevat ook 46 basistekens, die worden gebruikt om vreemde woorden of leenwoorden weer te geven. Naast de basistekens zijn er ook een aantal samengestelde tekens, die twee of meer hiragana- of katakana-tekens samenvoegen om een nieuwe klank te creëren.
De volgorde van de hiragana- en katakana-alfabetten is over het algemeen a, i, u, e, o, ka, ki, ku, ke, ko, sa, shi, su, se, so, ta,chi, tsu, te, to, na, ni, nu, ne, no, ha, hi, hu, he, ho, ma, mi, me, mo, ya, yu, yo, ra, ri, ru, re, ro, wa, n, ga, gi, gu, go, za, ji, zu, ze, zo, da, ji, du, de, do, ba, bi, bu, be, bo, pa, pi, pu, pe, po.

Gerelateerde artikelen

Hoe begin je met een brief schrijven?

De beste manier om "hallo" te zeggen in een zakelijke brief of e-mail is Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw. De opmaak is ook Geachte heer of mevrouw als u het geslacht niet weet.

Hoe praat je Japan?

Leer een woordje Japans met onze hulp! Deze cursus is alleen geschikt om de basis woordjes te kunnen spreken.
...
Handige Japanse woorden.
JaHai
Hoe zeg je dit [Engels]?Kore wa [nihongo] de nan to iimasuka?
Spreekt u ook....Anata wago wo hanasemasuka
EngelsEigo
FransFuransugo
Trouwens, hoeveel kanji zijn er?
Er bestaan meer dan 50.000 kanji, maar erg hoogopgeleide Japanners kennen er ca. 4000. Officieel is het aantal teruggedrongen tot 2136 stuks (plus 983 tekens voor gebruik in eigennamen). In december 2010 zijn er 5 tekens geschrapt en 196 tekens toegevoegd.

Hoeveel verschillende schriften zijn er?

In de afgelopen millennia zijn er over de hele wereld honderden verschillende alfabetten ontstaan en in gebruik geweest. Sommige daarvan zijn ondertussen verdwenen, maar andere bestaan nog altijd. Op de wereldkaart hieronder, kan je per land het belangrijkste alfabet zien.
Hoe tel je in het Japans tot tien? Japanse cijfers zijn vrij eenvoudig. De getallen één tot tien zijn: 一 (ichi), 二 (ni), 三 (san), 四 (shi of yon), 五 (go), 六 (roku), 七 (shichi of nana), 八 (hachi), 九 (kyū), en 十 (jū).
Om grotere getallen te tellen, kun je de cijfers gewoon combineren. Bijvoorbeeld, 21 is 二十一 (ni-jū-ichi), en 100 is 百 (hyaku). 1.000 is 千 (sen), 10.000 is 万 (man), 100.000 is 億 (oku), en 1.000.000 is 兆 (chō).
Om van 11 tot 19 te tellen, voeg je 十 (jū) toe aan het juiste cijfer. Dus, 11 is 十一 (jū-ichi), 12 is 十二 (jū-ni), enzovoort.
Om van 20 tot 99 te tellen, combineer je de tientallen en de enen. Bijvoorbeeld, 20 is 二十 (ni-jū), 30 is 三十 (san-jū), enzovoort. 72 is 七十二 (shichi-jū-ni).
Daarna wordt het iets ingewikkelder, maar het algemene idee is hetzelfde.

Je kunt ook vragen hoeveel kersen bomen staan er op de berg yoshino?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het aantal kersenbomen op de berg Yoshino van jaar tot jaar varieert. Volgens de Yoshino-kersenboomvereniging ligt het gemiddelde aantal kersenbomen op de berg echter rond de 30.000.

Door Knobloch

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste manier om Japans te leren? :: Wat is die diens?
Handige links