Huis > H > Hoe Nox Verminderen?

Hoe NOx verminderen?

Bij een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction, die heel selectief alleen de NOx aanpakt) wordt met behulp van een in het uitlaatkanaal ingespoten ammoniakoplossing (NH3) NOx omgezet in N2 en water (H2O). Die ammoniakoplossing kennen we als AdBlue.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik het dataverbruik verminderen?

U kunt het gegevensverbruik op uw telefoon verminderen door deze tips op te volgen. Stel een limiet in op de hoeveelheid data die gebruikt mag worden. De apps mogen op de achtergrond data binnenhalen.

Mensen vragen ook: wat kost een nox sensor?

Het motorlampje zal niet meer gaan branden en de auto gaat niet meer in een noodloop. Ook kom je op deze manier veilig door de APK heen, mits er natuurlijk niets anders met je auto aan de hand is. Deze oplossing kan je aardig wat geld besparen, een nieuwe sensor kost namelijk rond de €500,-.
Mensen vragen ook: waar meet een nox sensor?
NOx-sensor algemeen:

De NOx-sensor zit direct na de Selective Catalytic Reduction (SCR-katalysator) in de uitlaat gemonteerd. De NOx-sensor controleert of er nog NOx in de uitlaatgassen aanwezig is.

Hoe wordt NOx gevormd?

NOx wordt gevormd wanneer stikstof en zuurstof reageren in aanwezigheid van warmte en een vonk. De reactie tussen stikstof en zuurstof wordt verbranding genoemd, en het is hetzelfde proces als bij het aansteken van een kaars. De hitte en de vonk zorgen ervoor dat de stikstof- en zuurstofatomen zich verbinden, en het resulterende molecuul is NOx. Je kunt ook vragen wat zijn de grootste stikstof veroorzakers? De grootste stikstofgeneratoren zijn die welke in een bepaalde periode het meeste stikstofgas kunnen produceren. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de snelheid waarmee stikstof wordt geproduceerd, zoals de grootte van de eenheid, het type technologie dat wordt gebruikt en de efficiëntie van het proces. De grootste stikstofgeneratoren zijn doorgaans die welke gebruik maken van de meest geavanceerde technologieën en de hoogste efficiëntie hebben.

Hoeveel NOx stoot een auto uit?

Hoeveel NOx stoot een auto uit? Volgens de huidige Euro 6 norm uit 2014, mag een auto maar 80 milligram NOx per kilometer uitstoten. Volgens de oudere Euro 3 norm mochten auto's nog 500 milligram NOx per kilometer uitstoten. Het verschil van Euro 3 auto's met moderne hybrides is nog veel groter.
Wat doet NOx?
Bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld in een brandstofmotor) reageert stikstof met zuurstof en komt het als NOx uit de uitlaat of de schoorsteen. NOx bestaat uit zowel stikstofmonoxide (NO) als stikstofdioxide (NO2). Bij verbrandingsreacties komen NO en NO2 tegelijk vrij, maar NO wordt in de lucht al snel omgezet in NO2.

Vervolgens, hoe werkt een denox?

Denox (sinds 2004)

Bij elk verbrandingsproces komen er stikstofoxides vrij (NOx), dus ook bij het verbranden van afval. In de rookgassen wordt er in deze fase ammoniakgas geïnjecteerd. Door de werking van de katalysator reageert de NOx met ammoniakgas waardoor alleen nog onschadelijke gassen en water overblijven.
En nog een vraag, wat is een oxidatiekatalysator? Een oxidatiekatalysator is een chemische verbinding die de snelheid van oxidatiereacties verhoogt. Oxidatie is een soort chemische reactie waarbij atomen of moleculen elektronen verliezen, waardoor nieuwe moleculen of atomen ontstaan met andere chemische eigenschappen. In de meeste gevallen werken oxidatiekatalysatoren door op het oppervlak van een katalysatormolecuul nieuwe plaatsen te creëren waar oxidatiereacties kunnen plaatsvinden.

Waar komt stikstofdioxide vandaan?

Stikstofdioxide is een product van de verbranding van stikstofhoudende verbindingen, zoals steenkool, olie, gas en andere koolwaterstoffen. Het wordt ook geproduceerd door bliksem en door de inwerking van zonlicht op stikstofdioxide.

Door Janifer Bettner

Is er een Stikstofprobleem? :: Waar vind ik mijn wachtwoorden in Chrome?
Handige links