Huis > H > Hoe Koptekst Aanpassen?

Hoe koptekst aanpassen?

De kop- of voettekst van de eerste pagina wijzigen of verwijderen
  1. Dubbelklik in het koptekst- of voettekstgebied (boven of onder aan de pagina) om het tabblad Koptekst en voettekst te openen.
  2. Controleer Verschillende eerste pagina om te zien of deze is geselecteerd.
  3. Typ nieuwe inhoud in de kop- of voettekst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe beeldscherm aanpassen?

Klik op Nu afmelden en weer aanzetten.

Bovendien, hoe koptekst aanpassen word?

Dubbelklik in het kop- of voettekstgebied. Selecteer de tekst die u wilt wijzigen en typ in plaats daarvan de nieuwe kop- of voettekst. Selecteer Koptekst en voettekst sluiten of dubbelklik ergens buiten het kop- of voettekstgebied om af te sluiten.
Dus, hoe verander je achtergrondkleur in word?
De achtergrondkleur toevoegen of wijzigen
  1. Ga naar Ontwerp > Paginakleur.
  2. Kies de juiste kleur onder Themakleuren of Standaardkleuren. Als u de juiste kleur niet ziet, selecteert u Meerkleuren en kiest u een kleur in het vak Kleuren.

Daarvan, hoe verschillende voetteksten?

Er zijn drie soorten voetteksten: statische, sticky en vaste. Statische voetteksten zijn het eenvoudigste type voettekst en zijn altijd zichtbaar onderaan de pagina, ongeacht hoe ver de gebruiker scrolt. Klevende voetteksten zijn vergelijkbaar met statische voetteksten, maar ze blijven onder aan de pagina hangen, zelfs als de gebruiker erlangs scrolt. Vaste voetteksten blijven aan de onderkant van de pagina hangen en bewegen niet, ook niet als de gebruiker scrolt. Dienovereenkomstig, hoe verschillende kopteksten in word? Er zijn drie hoofdkoppen in Word: de eerste paginakop, de oneven paginakop en de even paginakop. De kop van de eerste pagina wordt alleen gebruikt op de eerste pagina van een document, terwijl de kop van de oneven pagina en de kop van de even pagina op alle andere pagina's worden gebruikt. De oneven pagina kop wordt gebruikt op oneven genummerde pagina's, terwijl de even pagina kop wordt gebruikt op even genummerde pagina's.

Gerelateerde artikelen

Hoe formaat PowerPoint aanpassen?

Klik op de diagrootte die u wilt gebruiken of gebruik de breedte- en hoogtevakken om de aangepaste grootte te selecteren.

Kan voettekst niet bewerken word?

Oplossing: Als u voettekst niet rechtstreeks kunt bewerken, is het waarschijnlijk het geval dat de tijdelijke aanduiding voor voettekst is uitgeschakeld in de diamodelweergave. Als u deze situatie wilt wijzigen, kunt u de diamodelweergave openen en daar wijzigingen aanbrengen, zoals hieronder wordt beschreven.
Wat dit betreft, hoe maak je koptekst kleiner word?
Om de hoogte van de koptekst of voettekst te wijzigen, kunt u de hoogte naar wens groter of kleiner slepen in de weergave Pagina-indeling.
  1. Klik Bekijk > Pagina layout om binnen te komen Pagina layout visie.
  2. Sleep vervolgens de bovenmarge omhoog of omlaag om de hoogte van de koptekst te wijzigen.

Hoe maak je koptekst kleiner?

De kop- en voettekst staan normaal ingesteld op 1,25cm. Om die snel te veranderen dubbelklik je in een lege ruimte in de linkermarge van de kop- of voettekst, kies het tabblad Indeling in het dialoogvenster Pagina-instelling en stel daar je afstand in.
Dit in overweging nemend, hoe krijg je een achtergrond in word? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Afhankelijk van uw niveau van deskundigheid en ervaring moet u wellicht verschillende stappen ondernemen om een achtergrond in tekstverwerking te krijgen. Als u bijvoorbeeld een beginner bent, moet u misschien leren hoe u een tekstverwerkingsprogramma moet gebruiken en vertrouwd raken met de basisfuncties ervan. Als u meer ervaren bent, moet u misschien leren hoe u geavanceerde functies kunt gebruiken, zoals het maken van macro's of het werken met verschillende bestandsformaten. U kunt over tekstverwerking leren door lessen te volgen, boeken of artikelen te lezen, of tutorials te bekijken.

En nog een vraag, hoe verwijder je achtergrond in word?

Er zijn een paar manieren om de achtergrond in een Microsoft Word-document te verwijderen. Eén manier is om de afbeelding te selecteren, op het tabblad Formaat te klikken en op Achtergrond verwijderen te klikken.
Een andere manier is om de afbeelding te selecteren, op het tabblad Opmaak te klikken, op Afbeeldingsgereedschappen te klikken en op Achtergrond verwijderen te klikken.
Als u de achtergrond wilt behouden, maar alleen transparant wilt maken, kunt u de afbeelding selecteren, op het tabblad Indeling klikken, op Afbeeldingsgereedschappen klikken, op Opnieuw kleuren klikken en op Transparante kleur instellen klikken.

Door Shuman Machey

Vergelijkbare artikelen

Wat is de kleur van een hyperlink? :: Hoe maak ik een widget groter?
Handige links