Huis > W > Wat Is Een Neoplasme?

Wat is een Neoplasme?

Een pleonasme is een uitdrukking waarin het ene woord iets benoemt wat ook al in het andere woord besloten ligt (bijvoorbeeld: oude bejaarde en nat water).

Lees verder

Wat is anticipatie stijlfiguur?

Figuur bij de argumentatie, het vooruitlopen op mogelijke tegenwerpingen of vragen door die zelf al te formuleren en te weerleggen, te ontzenuwen of te beantwoorden (het gras voor de voeten wegmaaien).
Bovendien, wat is een woordspeling?
Een woordspeling is het bewust gebruiken van de dubbele betekenissen van een woord(combinatie), meestal met het oog op een grappig effect.

Bovendien, hoe heet het als iets niet blijkt te kloppen?

Als iets fout blijkt te zijn, heet dat een vergissing. Je kunt ook vragen wat is een voorbeeld van pleonasme? Pleonasme is het gebruik van meer woorden dan nodig zijn om een idee uit te drukken. Bijvoorbeeld: "Het was een koude, bittere nacht" is een pleonasme omdat "bitter" al impliceert dat de nacht koud was.

Bovendien, is gratis en voor niets een tautologie?

Een bekend voorbeeld van tautologie, twee keer hetzelfde zeggen, is 'gratis en voor niets'. Al zijn werkzaamheden waren voor niets.
Is tautologie fout?
Een tautologie is het benadrukken van een woord met een ander woord dat (zo goed als) dezelfde betekenis heeft. Tautologieën komen voor als taalfout en als stijlfiguur. In dat geval is er vaak sprake van zogenaamd versteend gebruik.

Wat is tautologie en pleonasme?

Bij een pleonasme is er sprake van twee verschillende woordsoorten, waarbij het ene woord iets uitdrukt wat al in het andere woord besloten ligt. Bij een tautologie wordt hetzelfde gezegd met twee verschillende woorden van dezelfde woordsoort.
Wat zijn paradox woorden? Een paradoxwoord is een woord dat twee tegenstrijdige betekenissen heeft. Bijvoorbeeld, het woord "tweemaandelijks" kan zowel "tweemaal per maand" als "om de maand" betekenen.

Bovendien, wat is de betekenis van paradoxaal?

Een paradox is een uitspraak die, ondanks een ogenschijnlijk gezonde redenering vanuit ware premissen, leidt tot een tegenstrijdige of logisch onaanvaardbare conclusie. Een paradoxale situatie of omstandigheid is een situatie die tegenstrijdig, onwaarschijnlijk of absurd lijkt, maar toch waar of mogelijk is.

Door Phio Hardemon

Hoe kun je flirten op Whatsapp? :: Wat is een antithese voorbeeld?
Handige links