Huis > W > Wat Is Een Antithese Voorbeeld?

Wat is een antithese voorbeeld?

Een tegenstelling wordt ook wel antithese genoemd. Een tegenstelling is een stijlfiguur. Het houdt in dat twee tegengestelde termen worden gebruikt in een zin om de tekst te verlevendigen. Een voorbeeld van een tegenstelling is: 'In de stille kamer knettert zij van woede'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Mensen vragen ook: wat is de definitie van een antithese?

Een uitspraak of stelling is een these, ontleend aan het klassiek Griekse woord thesis voor 'onderwerp, thema, stelling'. Het tegengestelde ervan is de antithese. Dat woord bevat het voorvoegsel anti- 'tegen': het is dus letterlijk een tegen-stelling.
Wat is het verschil tussen een antithese en een paradox?
Antithese (tegenstelling): Het naast elkaar plaatsen van tegenstellingen of tegengestelde begrippen noemt met antithese. Paradox: Een paradox is een schijnbare tegenspraak.

Mensen vragen ook: wat is een oxymoron definitie?

Een oxymoron is een stijlfiguur waarbij twee termen worden gebruikt die een tegengestelde betekenis hebben. De term komt van het Griekse woord oxymoron, dat "scherpe saaiheid" betekent. Oxymorons worden vaak gebruikt om een retorisch effect te creëren, zoals in de zin "een beetje zwanger". Wat is een tautologie voorbeeld? Een tautologie is een voorbeeld van een logische uitspraak die altijd waar is. Bijvoorbeeld, de uitspraak "Alle katten zijn dieren" is een tautologie omdat ze waar is, ongeacht over welke kat je het hebt.

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Dus, wat is een paradox voorbeeld?

Een voorbeeld van een paradox is: 'Kalm aan, en rap een beetje! '. Op het eerste gezicht lijkt deze zin niet logisch omdat 'kalm' en 'rap' een tegenovergestelde betekenis hebben. Wanneer je iets langer nadenkt en de zin nogmaals lees, dan staat er eigenlijk dat iemand snel rustig moet worden.
Wat is een understatement voorbeeld?
Een understatement drukt de mededeling inhoudelijk weliswaar minder sterk uit, maar werkt versterkend. Een voorbeeld van een understatement is: De Duitsers waren in 1940 in ons land niet welkom.

Dienovereenkomstig, wat is alliteratie voorbeeld?

De betekenis van alliteratie is dat de beklemtoonde beginklank van opvolgende woorden hetzelfde is. Bijvoorbeeld: 'Wie weet waar Willem woont? '. In de literatuur worden alliteraties gebruikt om de tekst tot leven te brengen.
Mensen vragen ook: wat is een retorische vraag voorbeeld? Een retorische vraag is een vraag die wordt gesteld voor het effect of om een punt te maken en die niet bedoeld is om te worden beantwoord. Een retorische vraag is bijvoorbeeld: "Hoe vaak heb ik je gezegd je kamer op te ruimen?"

Trouwens, hoe schrijf je een paradox?

Om een paradox te schrijven, moet je eerst een idee of een situatie bedenken die tegenstrijdig of in strijd met het gezond verstand lijkt te zijn. Zodra je je idee hebt, kun je beginnen met het uitschrijven van je paradox. Om je paradox effectiever te maken, kun je proberen hem zo beknopt mogelijk te maken en begrijpelijke taal te gebruiken.

Door Cornel

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Neoplasme? :: Is abstract een kunststroming?
Handige links