Huis > W > Wat Is Exif Viewer?

Wat is EXIF Viewer?

Exif data op Android mobiel

Een Android mobiel voegt Exif data - waaronder de locatie - toe aan elke foto die je maakt. Je kunt deze data gemakkelijk bekijken via Foto's, door onder een foto op de Info-button te tikken. Voor meer opties kun je een app installeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent afdrukken als PDF in de viewer?

U kunt een bestand openen in een Windows-toepassing. Kies het bestand dat u wilt openen.

Wat is EXIF?

EXIF is een afkorting dat staat voor Exchangeable Image File Format, maar ik onthoud dit altijd als EXtra Informatie Foto. EXIF is in feite 'extra' informatie die wordt opgeslagen in een JPEG- en een RAW-foto.
Hoe kom je erachter waar een foto gemaakt is?
Als je de locatie niet weet, maar bijvoorbeeld wel de stad of de buurt, dan kun je Google Maps en Google Streetview gebruiken. Ga naar de locatie waar je denkt dat de video is gefilmd of de foto is gemaakt en loop even rond met Google Streetview. Zo kun je zien of de omgeving strookt met het beeld.

Hoe vind je metadata?

Er zijn een paar manieren om metadata te vinden. Eén manier is een zoekmachine te gebruiken, zoals Google, en "metadata" in te typen. Dat levert een aantal websites op met zoekfuncties voor metadata. Een andere manier is het gebruik van een specifiek zoekinstrument voor metadata, zoals dat van de National Archives and Records Administration (NARA) of het Online Computer Library Center (OCLC). Dus, wat zijn metagegevens lightroom? Metadata zijn de extra stukjes informatie die aan een digitaal bestand worden toegevoegd. Ze kunnen dingen bevatten als de datum en tijd waarop de foto is genomen, de camera-instellingen die zijn gebruikt, de locatie waar de foto is genomen en de identiteit van de mensen op de foto. Metadata kunnen nuttig zijn voor het organiseren en terugvinden van foto's, en kunnen ook worden gebruikt door fotobewerkingssoftware om automatisch bepaalde instellingen op een foto toe te passen.

Gerelateerde artikelen

Hoe verwijderd je de EXIF?

U kunt een aantal foto's in één keer kiezen. Klik op het bestand om de eigenschappen te zien. Het tabblad details is waar u naartoe moet. Persoonlijke gegevens kunnen worden verwijderd door op de link te klikken.

Kan Google een foto herkennen?

Het tabblad 'Labels' toont details over de afbeelding die Google herkent, zoals oren en mond, maar bijvoorbeeld ook 'portret' en 'fotografie'. Je ziet in dit voorbeeld dat Google mijn voorhoofd, mijn kin en mijn glimlach herkent.
Bovendien, waar is deze foto?
Versleep een foto naar deze Google pagina. Rechts zie je in het zoekveld een fototoestel. Versleep de foto die je hebt daarheen en laat los (gebruik daarvoor Firefox of Google Chrome). Vervolgens geeft Google je een idee van waar de betrokken foto gemaakt zou kunnen zijn.

Hoe een foto controleren?

Google heeft een functie waarmee u kunt controleren of de foto vaker voorkomt. Dit heet: 'Reverse Image Search'. Als u Google Chrome als browser gebruikt, kunt u iedere willekeurige foto op internet opzoeken door met uw rechtermuisknop op een foto te klikken.
Hoe voeg je metadata toe? Om metagegevens aan een bestand toe te voegen, moet u het bestand openen in een teksteditor zoals Notepad++. Zodra het bestand geopend is, kunt u metagegevens toevoegen door ze in de teksteditor te typen. Zorg ervoor dat u de naam van het bestand, de datum en andere relevante informatie toevoegt. Zodra u de metadata hebt toegevoegd, kunt u het bestand opslaan en de tekstverwerker sluiten.

Mensen vragen ook: wat is een metadata bestand?

Wanneer u een bestand maakt, zoals een document in Microsoft Word, kunt u ook informatie over het bestand opnemen, de zogenaamde metadata. Deze informatie kan bestaan uit de naam van het bestand, de datum waarop het is gemaakt, de auteur van het bestand en trefwoorden die het bestand beschrijven. Wanneer u het bestand opslaat, worden deze metadata samen met het bestand opgeslagen.
Met sommige programma's, zoals Microsoft Word, kunt u de metagegevens van het bestand bekijken en bewerken. Om dit in Word te doen, opent u het bestand, klikt u op het tabblad Bestand en vervolgens op Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen toont de metagegevens van het bestand.
Met sommige bestandsformaten kunt u ook de metagegevens van het bestand bekijken en bewerken. U kunt bijvoorbeeld de metagegevens van een JPEG-afbeeldingsbestand bekijken en bewerken in het dialoogvenster Bestandseigenschappen in Windows. Klik daartoe met de rechtermuisknop op het bestand, klik op Eigenschappen en vervolgens op het tabblad Details.
De metagegevens van een bestand kunnen nuttig zijn als u een bestand later wilt terugvinden. Als u bijvoorbeeld de auteur van een bestand kent, kunt u de naam van de auteur als trefwoord gebruiken om het bestand te zoeken.

Door Binnie

Vergelijkbare artikelen

  • Waar vind ik Windows foto viewer?

    Ga naar instellingen als je de fotoviewer als standaard wilt herstellen.

  • Waar vind ik Windows Photo Viewer?

    Houd ingedrukt op een foto in Verkenner om dit te controleren. Selecteer Openen met. U kunt Windows Photo Viewer niet installeren op Windows 10 als het niet in de lijst staat. De app Foto's in Windows 10 doet hetzelfde.

  • Wat is een goede DWG Viewer?
  • Wat is een HTML Viewer?

    Het is de code die je gebruikt om webpagina's te maken. Een opmaakcode wordt gebruikt om webpagina's te maken. Je kunt javascript aan- of uitzetten in de reader. Je kunt er niets aan veranderen.

Wat zijn IPTC gegevens? :: Hoe kan ik mijn DNS vinden?
Handige links