Huis > W > Wat Betekent Achtervoegsel Ma?

Wat betekent achtervoegsel ma?

Het achtervoegsel -ma komt van monna, wat 'man' of 'mens' betekent. Bruinsma betekent dan 'een (mens) van Bruin' waarmee men aanduidt tot welke groep of familie deze persoon behoort.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Vervolgens, is tussenvoegsel onderdeel van achternaam?

Een tussenvoegsel of voorvoegsel (beide termen hebben hun voor- en nadelen) is een deel van sommige eigennamen; meestal hoort het bij de familienaam. Vaak is het een kort woord zoals 'van' of 'de'. Daarna komt dan het grondwoord van de naam: het deel dat meer kenmerkend is voor de persoon of familie.
Men kan zich ook afvragen: welke woorden zijn een samenstelling en een afleiding?
Een samenstelling is een woord dat bestaat uit twee delen die beide ook zelfstandig kunnen voorkomen (keukentafel = keuken en tafel; geletruidrager = gele trui en drager). Een afleiding is een woord dat bestaat uit een grondwoord en een of meer voor- of achtervoegsels (onschuldig).

Wat is een grondwoord voorbeeld?

Een stamwoord is een woord dat op zichzelf kan staan als een volledig woord, maar ook kan worden gebruikt als de stam van een woordfamilie. Het stamwoord "spel" kan bijvoorbeeld de woorden "speler", "speelt", "spelen" en "speels" worden. Trouwens, wat is een afleidend woord? Een afleidend woord is een woord dat de aandacht afleidt van de hoofdboodschap van een stuk tekst. Het kan een woord zijn dat te veel wordt gebruikt, een woord dat in een andere context wordt gebruikt dan de rest van de tekst, of een woord dat gewoon niet nodig is om de boodschap over te brengen. Afleidende woorden kunnen het lezen en begrijpen van een tekst bemoeilijken en zelfs de betekenis van de boodschap veranderen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Trouwens, wat is een voorvoegsel?

Een voorvoegsel (of: prefix) is een taalelement dat niet als los woord kan voorkomen, maar vooraan aan een woord toegevoegd kan worden ter vorming (afleiding) van een nieuw woord.
Is bij een voorvoegsel?
Het Nederlands kent geen voorvoegsel bij-. Bij woorden die met bij- beginnen gaat het om samenstellingen met het voorzetsel of bijwoord bij, met een overeenkomstige betekenis. Een voorvoegsel bestaat juist niet als zelfstandig woord in de overeenkomstige betekenis.

Mensen vragen ook: welk voorvoegsel hoort er bij 1 1000?

Eén kilo staat namelijk voor 1000. De kilo is het voorvoegsel en de meter is de standaardmaat voor de lengte. De kilometer afgekort tot km is een lengte-eenheid. De km is duizend keer zo groot als de m.
Dus, is el een voorvoegsel? Nee, "el" is geen voorvoegsel. Het is een stamwoord dat "de" betekent in het Spaans.

Wat is een voorvoegsel natuurkunde?

In de natuurkunde is een voorvoegsel een meeteenheid die aan een andere meeteenheid wordt toegevoegd om een veelvoud of fractie van die eenheid aan te geven. Het voorvoegsel "kilo" geeft bijvoorbeeld een veelvoud van 1.000 aan, dus een kilogram is 1.000 gram. Het voorvoegsel "milli" geeft een veelvoud van 1/1.000 aan, dus een millimeter is 1/1.000 van een meter.

Door Magocsi Lonero

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet ik of een mailadres klopt? :: Wat zijn voorvoegsels en achtervoegsels?
Handige links