Huis > K > Kan Een Hacker Bij Je Bankrekening?

Kan een hacker bij je bankrekening?

Een listige moderne variant van de bankoverval is hacken. Digitale bankrovers kunnen computers besmetten met een virus en op die manier de beveiligde omgeving van internetbankieren overnemen. Op die manier kan een bankrekening van een nietsvermoedende rekeninghouder worden geplunderd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een hacker worden?

Een hbo- of universitaire opleiding in computertechniek en programmeren wordt door de Hacker vaak gevolgd. De cursussen duren twee tot vier jaar.

Dus, kun je via een site gehackt worden?

Kan iemand meelezen op mijn telefoon? Stalkerware kan op zowel een Android als iPhone worden gezet. Bij Android wordt er een app geïnstalleerd waarmee je de smartphone in de gaten houdt. Door de virusscanner (Play Protect) van de app-winkel Google Play uit te schakelen, kan de stalkerware worden geïnstalleerd.
Trouwens, welk nummer moet je niet opnemen?
Je telefoonnummer hoeft niet eens ergens bekend te zijn, ze bellen gewoon wat willekeurige 06 nummers. Neem nooit oproepen aan die beginnen met 0088 of +88. Bel ook nooit terug, dit kan je ontzettend veel geld kosten.

Hoe weet je of er spyware op je telefoon zit?

Er zijn een paar tekenen die erop kunnen wijzen dat er spyware op uw telefoon staat. Deze omvatten:
1. Onverwachte of onverklaarbare toename van het gegevensgebruik: Als u merkt dat uw gegevensgebruik plotseling is gepiekt zonder duidelijke reden, kan het zijn omdat uw telefoon in het geheim gegevens verzendt naar een derde partij.
2. Batterijverlies: Als uw batterij ongewoon snel leeg lijkt te lopen, kan dat komen doordat spyware op de achtergrond draait en resources verbruikt.
3. Onverklaarbare kosten op uw telefoonrekening: Als u onverwachte kosten op uw telefoonrekening ziet, kan dat komen doordat uw telefoon wordt gebruikt om verborgen gesprekken te voeren of sms-berichten te versturen.
4. Onverwachte reboots of uitschakelingen: Als uw telefoon plotseling uitschakelt of opnieuw opstart zonder duidelijke reden, kan het zijn omdat spyware dit veroorzaakt.
5. Onverklaarbare gedragsveranderingen: Als uw telefoon zich op vreemde of onverwachte manieren begint te gedragen, kan dat komen doordat er spyware op is geïnstalleerd. Het kan bijvoorbeeld beginnen met het nemen van foto's of het opnemen van geluid zonder uw medeweten. En nog een vraag, is mijn mail nog veilig? Aangenomen dat u bedoelt of uw e-mail nog steeds veilig is als u een webgebaseerde e-maildienst gebruikt, is het antwoord over het algemeen ja. Web-based e-mail providers nemen beveiliging serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om uw e-mail veilig te houden voor hackers. Er zijn echter altijd risico's verbonden aan het gebruik van elke online dienst en u moet stappen ondernemen om uw account te beschermen, zoals het kiezen van een sterk wachtwoord en het inschakelen van twee-factor authenticatie.

Gerelateerde artikelen

Kun je met PayPal geld overmaken naar bankrekening?

Het kan een omgerekend bedrag in uw eigen valuta zijn. Overmaken naar een bankrekening. De optie staat onderaan het scherm. U ziet deze optie niet als u minder dan één euro op uw rekening heeft staan.

Wat dit betreft, wat kunnen criminelen met je email?

De oplichter die de spoofmail verzendt, doet alsof hij iemand anders is door gebruik te maken van diens domeinnaam. Hij gebruikt bijvoorbeeld het e-mailadres van een bedrijf waar je vaker zaken mee doet. De fraudeur heeft je vertrouwen, omdat het lijkt alsof de mail komt van een bedrijf dat je vertrouwt.
Men kan zich ook afvragen: welke wachtwoorden zijn gehackt?
"Haveibeenpwned.com" is een website, gelanceerd door beveiligingsspecialist Troy Hunt, waarop je als surfer zelf kan testen of je e-mailadres en wachtwoord achterhaald zijn uit één van de opgespoorde databanken met gehackte gegevens.

Hoe komen hackers aan je gegevens?

En hackers zullen ook geïnteresseerd zijn in je contacten, want als ze die te pakken kunnen krijgen, kunnen ze phishing-e-mails sturen naar iedereen die je kent. Je browsegegevens bestaan uit cookies, ISP-logs en browserplugins die gegevens kunnen opslaan.
Hoe komen vreemden aan mijn nummer? Vreemden kunnen op verschillende manieren aan uw nummer komen. Ze kunnen uw nummer online vinden als het openbaar is, of ze kunnen iemand anders om uw contactgegevens vragen. Ze kunnen uw nummer ook raden als ze uw naam en netnummer kennen.

Kan mijn telefoonnummer misbruikt worden?

Ja, uw telefoonnummer kan worden misbruikt. Het kan worden gebruikt om grappen te maken, spamberichten te versturen of zelfs om fraude te plegen. Om uzelf te beschermen moet u nooit uw telefoonnummer geven aan iemand die u niet kent en vertrouwt. U moet ook voorzichtig zijn met welke informatie u online deelt, want uw telefoonnummer kan worden gevonden als uw privacy-instellingen niet correct zijn ingesteld.

Door Margret Ramadanovic

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet ik of ik 64 of 32 bit heb? :: Wat is een ISDN lijn?
Handige links