Huis > W > Wat Is Een Odv Pensioen?

Wat is een ODV pensioen?

Als het pensioen in eigen beheer omgezet is in een oudedagsverplichting (ODV), heb je nog steeds een soort pensioenvoorziening op de balans van je bv staan, maar dan met nieuwe regels. Een van de regels is dat de jaarlijkse rentebijschrijving op het ODV-kapitaal wettelijk vastgesteld wordt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

De informatie over uw opgebouwde pensioen vindt u in een pensioenoverzicht. Hier kunt u zien hoeveel AOW en pensioen u heeft opgebouwd. Het Uniform Pensioenoverzicht is te raadplegen.

Hoe verlaag ik mijn winst?

Je kunt op verschillende manieren de winst verlagen: Door het opvoeren van reserves, zoals de herinvesteringsreserve, de kostenegalisatiereserve en voor ondernemers in de inkomstenbelasting de oudedagsreserve.
Kan ik de reservekopie van mijn oude iPhone verwijderen?
iPhone, iPad en iPod touch
  1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Beheer opslag' > 'Reservekopieƫn'.
  3. Tik op de naam van het apparaat waarvan u de reservekopie wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder reservekopie' > 'Schakel uit en verwijder'.

Welke 5 soorten backups zijn er?

Er zijn 5 soorten back-ups:
1. Volledige back-up - Dit type back-up kopieert alle bestanden op de opgegeven locatie. Dit is het meest complete type back-up, maar het kan ook het meest tijdrovend zijn.
2. Incrementele back-up - Dit type back-up kopieert alleen bestanden die zijn toegevoegd of gewijzigd sinds de laatste back-up. Dit is sneller dan een volledige back-up, maar biedt minder bescherming.
3. Differentiƫle back-up - Dit type back-up kopieert alle bestanden die zijn toegevoegd of gewijzigd sinds de laatste volledige back-up. Dit is sneller dan een incrementele back-up, maar biedt minder bescherming.
4. Spiegelback-up - Dit type back-up kopieert alle bestanden op de opgegeven locatie naar een andere locatie. Dit biedt hetzelfde beschermingsniveau als een volledige back-up, maar het kan langzamer zijn.
5. Tweezijdige back-up - Dit type back-up kopieert bestanden van de opgegeven locatie naar twee andere locaties. Dit biedt hetzelfde beschermingsniveau als een spiegelback-up, maar kan langzamer zijn. Wat moet je doen als je iPhone geen reservekopie maakt? Er zijn een paar dingen die je kunt proberen als je iPhone geen back-up maakt:
1. Start uw iPhone opnieuw op en probeer opnieuw een back-up te maken.
2. Zorg ervoor dat u verbonden bent met Wi-Fi en dat iCloud Backup is ingeschakeld in Instellingen > iCloud > Backup.
3. Probeer met iTunes een back-up van uw iPhone op uw computer te maken.
4. 4. Als u nog steeds geen back-up van uw iPhone kunt maken, neemt u contact op met Apple Support voor verdere hulp.

Daarvan, wat is dotatie pensioenvoorziening?

Als zelfstandig ondernemer kunt u in uw belastingaangifte een bedrag opvoeren als reservering voor uw pensioen. Dit noemen we de 'dotatie' aan de oudedagsreserve. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van de winst die u heeft gemaakt. De reservering gaat van uw winst af.
Trouwens, welke winst voor for?
De FOR is bedoeld voor ondernemers (natuurlijke personen) die pensioen binnen hun bedrijf willen opbouwen zonder dat de liquiditeit de onderneming verlaat. De toevoeging bedraagt maximaal 9,44% (cijfers 2021) van de winst met een plafond (zie onder). Het ondernemingsvermogen (exclusief FOR) moet voldoende zijn.

Wat kost iCloud per maand?

50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand. 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand. 2TB aan iCloud-opslag: 9,99 euro per maand.
Wat dit betreft, hoeveel gratis opslag icloud? Vanaf september 2019 biedt iCloud 5 GB gratis opslagruimte aan alle gebruikers.

Kun je iCloud kopen met iDEAL?

Helaas kunt u iCloud niet kopen met iDEAL. iDEAL is een Nederlandse betaalmethode waarmee klanten online kunnen betalen via het internetbankieren van hun eigen bank. iCloud is een cloudopslag- en computerdienst van Apple.

Door Orel

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik mijn Adobe facturen? :: Hoeveel for doteren?
Handige links