Huis > H > Hoe Bereken Je Pensioen Bij Scheiding?

Hoe bereken je pensioen bij scheiding?

Voor werknemerspensioen geldt de Wet verevening pensioen bij scheiding. Volgens deze wet hebben jullie allebei recht op de helft van het ouderdomspensioen dat jullie hebben opgebouwd tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dat is het uitgangspunt. Je kunt afspreken dat je het anders of niet verdeelt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Hoe bereken je netto in Excel?

Dit berekent u als volgt: De formule in cel B6 ziet er als volgt uit: =-HW(B2;B3;0;B4). In dit voorbeeld is geen sprake van maandelijkse betalingen, maar van een eenmalige betaling op een moment in de toekomst.
Men kan zich ook afvragen: waarom netto contante waarde berekenen?
Het voordeel van de netto contante waarde berekening is dat de factor tijd meegenomen wordt. Geld wordt immers minder waard naarmate de tijd verstrijkt door de inflatie Door de factor tijd mee te nemen in de berekening, wordt duidelijk wat de uiteindelijk opbrengst van de investering op dit moment waard is.

Men kan zich ook afvragen: welke discontovoet gebruiken?

De meest gebruikelijke discontovoet is de gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet (WACC). Andere discontovoeten die kunnen worden gebruikt zijn het risicovrije percentage, het verwachte rendement op eigen vermogen en de cap rate. Hoe bereken je toekomstige kasstromen? De toekomstige kasstromen van een project kunnen worden berekend met de discounted cash flow (DCF) methode. Deze methode disconteert de verwachte kasstromen van een project tegen een bepaald percentage, dat de kapitaalkosten van het project vertegenwoordigt. Vervolgens wordt de contante waarde van de kasstromen berekend, die de netto contante waarde (NPV) van het project vertegenwoordigt. De NCW is de som van de contante waarden van alle kasstromen van het project, zowel positieve als negatieve.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

Trouwens, hoe maak je kasstromen contant?

Stap 2 Maak de Kasstromen contant

Dit doe je door de kasstromen te delen door de disconteringsvoet. Je berekent dan hoeveel de toekomstige kasstromen (winsten) nu waard zijn. Hoe verder een kasstroom in de tijd ligt hoe minder deze kasstroom op dit moment waard is.
Je kunt ook vragen wat is de terugverdientijd?
Wat is de terugverdientijd? De terugverdientijd (TVT) is, simpel gezegd, de tijd die het duurt voor een investering is terugverdiend en zichzelf daarmee heeft uitbetaald. Een investering kost een bepaald bedrag, maar levert als het goed is ook geld op.

Vervolgens, wat is een normale terugverdientijd?

Wat is een normale terugverdientijd? De terugverdienperiode is een methode om te bepalen in welke tijdsduur de investeringsuitgaven zijn terugverdiend in de vorm van een positieve kasstroom (cashflow). Een investering wordt minder interessant naarmate de terugverdienperiode langer wordt.
Waarom terugverdientijd berekenen? De terugverdientijd is de tijd die een investering nodig heeft om zichzelf terug te betalen. Deze metriek wordt gebruikt om de haalbaarheid van een project te evalueren door de tijd te vergelijken die het project nodig heeft om voldoende cashflow te genereren om de initiële kosten te dekken.
Er zijn een paar redenen waarom iemand de terugverdientijd van een potentiële investering zou berekenen. De terugverdientijd kan helpen aangeven of een investering de moeite waard is, en ook het risico van een project inschatten. Bovendien kan de terugverdientijd worden gebruikt om verschillende investeringsmogelijkheden met elkaar te vergelijken om te zien welke waarschijnlijk sneller zal renderen.

Bovendien, hoe bereken je de belastingrente?

De rente op onbetaalde belastingen wordt berekend tegen de federale kortetermijnrente plus 3%, dagelijks samengesteld.

Door Celene Starnold

Vergelijkbare artikelen

Wat is eigenlijk een biometrisch paspoort? :: Wat houdt contante waarde in?
Handige links