Huis > W > Wat Doet Een Botnet?

Wat doet een botnet?

Hoe werkt een botnet? De bestuurders van een botnet smokkelen malware met de naam bot (kort voor "robot") de computers van anderen binnen. Deze bots werken op de achtergrond zonder dat de eigenaar van de pc dit merkt. De computer wordt vervolgens gebruikt door de botmaster.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe komt een botnet op je computer?

Helaas kan een Trojaans paard een sluimerend bestaan op de computer leiden en onopgemerkt blijven totdat de hacker besluit het te gebruiken. Wanneer er genoeg computers met zulke ingebouwde achterdeurtjes voorhanden zijn, combineert de hacker ze tot een netwerk: het botnet.
Hoe weet ik of mijn computer goed beveiligd is?
Bij de meeste besturingssystemen van Windows kan je dit zien via Configuratiescherm > Beveiliging > Beveiligingscentrum > De beveiligingsstatus van deze computer controleren. Daar zie je bijvoorbeeld staan dat je Firewall en virusscanner is ingeschakeld.

Hoe word een botnet opgezet?

In het algemeen ontstaat een botnet wanneer een kwaadwillende actor een reeks met internet verbonden apparaten infecteert met malware waarmee de actor de apparaten op afstand kan besturen. Met de malware kan de actor gewoonlijk opdrachten geven aan de geïnfecteerde apparaten, die de apparaten vervolgens uitvoeren. De geïnfecteerde apparaten, die soms "bots" worden genoemd, vormen het botnet.
Botnets kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het lanceren van DDoS-aanvallen (Distributed Denial-of-Service), het stelen van gevoelige gegevens en het verspreiden van malware. De omvang en reikwijdte van een botnet hangt af van het aantal geïnfecteerde apparaten. Botnets kunnen bestaan uit een paar honderd apparaten of tienduizenden apparaten.
Kwaadwillenden kunnen op verschillende manieren apparaten infecteren met botnet-malware. Een veel voorkomende methode is om kwetsbaarheden in de software of het besturingssysteem van de apparaten uit te buiten. Een kwaadwillende kan bijvoorbeeld phishing-e-mails sturen met malwarebijlagen of links naar schadelijke websites. Wanneer een gebruiker de bijlage opent of de website bezoekt, wordt de malware gedownload en uitgevoerd op het apparaat van de gebruiker. De malware infecteert vervolgens het apparaat en stelt de kwaadwillende actor in staat de controle erover over te nemen.
Een andere gebruikelijke methode voor het opzetten van een botnet is het kopen van toegang tot apparaten die al met malware zijn geïnfecteerd. Dit kan bijvoorbeeld door toegang te kopen tot een botnet op het dark web.
Zodra een botnet is opgezet, kan de kwaadwillende actor het gebruiken om verschillende activiteiten uit te voeren. De actor kan het botnet bijvoorbeeld gebruiken om een DDoS-aanval uit te voeren. Bij een DDoS-aanval wordt het botnet gebruikt om grote hoeveelheden verkeer naar een doelwit, zoals een website, te sturen. Dit kan de servers van het doelwit overbelasten en de website laten crashen.
Een andere mogelijkheid is dat de kwaadwillende het botnet gebruikt om gevoelige gegevens te stelen, zoals wachtwoorden of creditcardnummers. Waarom huren cybercriminelen een botnet? Cybercriminelen huren botnets om een aantal redenen. Ten eerste kunnen botnets worden gebruikt voor DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service), waardoor een website of netwerk kan worden platgelegd. Ten tweede kunnen botnets worden gebruikt om massaal spam of phishing e-mails te versturen. Ten derde kunnen botnets worden gebruikt om cryptocurrency te delven. En ten vierde kunnen botnets worden gebruikt voor klikfraude, waarbij het botnet op advertenties klikt om inkomsten voor de cybercrimineel te genereren.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

En nog een vraag, wat valt onder cybercrime?

Cybercrime of computercriminaliteit is een misdaad die gepleegd wordt met en gericht op ICT. Voor het strafbare feit worden dus computers gebruikt, of een smartphone, tablet,, kortom alles waar een processor in zit. Voorbeelden van cybercrime zijn hacking, ransomware, malware, phishing,6 dagen geleden
En nog een vraag, hoe maak je een bot aan?
Discord Bots kunnen gemaakt worden op de site Discord Applications. Hier kun je een application maken. Met een application kan je vervolgens een bot maken, door in de application instellingen te klikken op bot. Na het maken van de bot kan je de token kopiëren.

Wat is een worm voor een virus?

Een computerworm, kortweg worm, is een vorm van malware die computers infecteert en zichzelf automatisch verspreidt. In tegenstelling tot een computervirus hoeft een worm niet geïnstalleerd te worden door een gebruiker. De worm gebruikt beveiligingslekken in netwerken en besturingssystemen om zichzelf te verspreiden.
Wat betekent een ransomware? Ransomware is een soort kwaadaardige software waarmee aanvallers de toegang tot de gegevens of systemen van een slachtoffer weigeren totdat er losgeld wordt betaald. Ransomware versleutelt doorgaans de gegevens van het slachtoffer, waardoor deze ontoegankelijk worden, en eist dat het slachtoffer losgeld betaalt om de gegevens te ontsleutelen en weer toegang te krijgen. In sommige gevallen kan ransomware ook de gegevens van het slachtoffer wissen of vernietigen als het losgeld niet wordt betaald.

Is Windows 10 beveiligd?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de veiligheid van Windows 10 (en elk ander besturingssysteem) afhangt van een aantal factoren, waaronder de manier waarop het wordt geconfigureerd en gebruikt, het type hardware waarop het is geïnstalleerd en de beveiligingsmaatregelen die zijn getroffen.
Toch wordt Windows 10 over het algemeen beschouwd als een veilig besturingssysteem en bevat het een aantal functies die gebruikers helpen beschermen tegen malware en andere beveiligingsrisico's. Windows 10 bevat bijvoorbeeld een geïntegreerd antivirusprogramma (Windows Defender), dat kan helpen uw computer te beschermen tegen virussen en andere malware. Het bevat ook een firewall, die kan helpen om kwaadaardig netwerkverkeer te blokkeren.
Natuurlijk is geen enkel besturingssysteem 100% veilig, en Windows 10 is daarop geen uitzondering. Er verschijnen altijd nieuwe veiligheidsbedreigingen, en het is belangrijk om uw computer up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingspatches en antivirusdefinities. Zolang u echter de basisbeveiligingsmaatregelen neemt, zou Windows 10 u een goede bescherming moeten bieden.

Door Eldwen

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik mijn computer beveiligen tegen hackers? :: Hoe zet ik iets op mijn status?
Handige links