Huis > W > Wie Stelt Een Iac Op?

Wie stelt een IAC op?

Fase 3: individueel aangepast curriculum (IAC). Het CLB stelt een verslag op voor toegang tot buitengewoon onderwijs of voor een IAC in gewoon onderwijs. De fase van het IAC kan zowel in het gewoon als in het buitengewoon onderwijs vorm krijgen.

Lees verder

Wat houdt het M decreet in?

Het M-decreet (decreet van - maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften) geeft aan hoe Vlaamse scholen moeten omgaan met leerlingen die door een beperking de lessen in een gewone school niet zomaar kunnen volgen. Inclusief onderwijs is nu de eerste optie.
Daarvan, wat is een gemotiveerd verslag?
Wat biedt een gemotiveerd verslag? Een gemotiveerd verslag maakt ondersteuning vanuit buitengewoon onderwijs mogelijk. Een school voor gewoon onderwijs kan hiervoor beroep doen op de deskundigheid van het ondersteuningsnetwerk of van een specifieke school buitengewoon onderwijs.

Wat is prodia?

Prodia is een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van diagnostica. Haar producten worden gebruikt op het gebied van infectieziekten, kanker en reproductieve gezondheid. Wat is brede basiszorg? Brede eerstelijnszorg is een vorm van gezondheidszorg die zich richt op het verstrekken van een uitgebreid scala aan diensten aan patiënten via een enkel toegangspunt. Dit type zorg wordt doorgaans geleverd door een team van gezondheidswerkers, waaronder artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners, die samenwerken om hun patiënten zorg te verlenen. Dit type zorg is bedoeld om patiënten de middelen te bieden die zij nodig hebben om hun gezondheid en welzijn op peil te houden en chronische ziekten te voorkomen en te beheersen.

En nog een vraag, wat is een redelijke aanpassing?

Een redelijke aanpassing verandert iets aan een omgeving, waardoor die toch toegankelijk wordt voor een persoon met een handicap. Zo'n maatregel neutraliseert het effect van de onaangepaste omgeving waarmee een persoon met een handicap te maken krijgt. Voorbeelden: Veerle studeert voor verpleegkundige.
Vervolgens, wie kan beslissen of een kind naar het buitengewoon onderwijs mag?
School, ouders en CLB bespreken samen of een kind naar het buitengewoon onderwijs kan.

Bovendien, wat houdt inclusief onderwijs in?

Inclusief onderwijs betekent dat alle leerlingen samen leren in dezelfde schoolomgeving. Zowel leerlingen met of zonder handicap, maar ook anderstalige nieuwkomers of leerlingen uit gezinnen die het wat moeilijker hebben.
Men kan zich ook afvragen: is het m-decreet afgeschaft? Het m decreet is niet afgeschaft.

Trouwens, wie heeft het m-decreet ingevoerd?

Het m-decreet werd in 1812 door de Franse regering ingevoerd. Het was een wet die alle bedrijven in Frankrijk verplichtte het metrieke stelsel te gebruiken.

Door Zsa Zsa Southand

Vergelijkbare artikelen

Wat is het decreet leerlingenbegeleiding? :: Hoe maakt taal mensen anders?
Handige links