Huis > W > Wat Betekent De Drempelspanning Van Een Led?

Wat betekent de Drempelspanning van een LED?

Alles over Led's (Light Emitting Diode) Een diode is een component die in slechts één richting stroom kan doorlaten. Dat doet hij, zodra er een bepaald spanningsverschil is bereikt (drempelspanning). Bij een gewone diode ligt deze drempelspanning, afhankelijk van het type, tussen 0,15 en 0,6 V.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe ontstaat licht in een lamp?

Licht ontstaat als aan atomen of moleculen energie toegevoegd wordt die na korte tijd, ongeveer een microseconde weer uitgezonden wordt.
Bovendien, waarom diode over spoel?
De stroom door de spoel loopt van boven naar beneden. Als de transistor wordt uitgeschakeld kan die stroom niet plotseling stoppen. Het magnetisch veld in de spoel veret zich tegen deze plotselinge verandering. De diode zorgt er voor dat de stroom in het kringetje van de spoel en de diode kan blijven lopen.

En nog een vraag, wat doet een halfgeleider?

Een halfgeleider is een materiaal dat elektriciteit en warmte kan verbinden en geleiden. Zij worden gemaakt van materialen zoals koolstof, silicium, germanium en silicium-germanium, en worden aangetroffen in computerchips, zonne-energiecellen en LED-lampen. Wat dit betreft, wat doet een gelijkrichter? Een gelijkrichter is een elektrisch apparaat dat wisselstroom (AC) omzet in gelijkstroom (DC).

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Hoe kan een diode kapot gaan?

Diodes gaan kapot bij een tegrote stroom, als ze te warm worden (ofwel niet genoeg koeling) en als de sperspannig te hoog is. Verschil in prijs die je ziet op internet is waarschijnlijk omdat de goedkopen normale diodes gebruiken en de duurdere verliesarme zijn op basis van MOSFETs.
Dus, wat is de karakteristiek van een diode?
Een van de belangrijkste eigenschappen van een diode is de doorlaat karakteristiek. Deze karakteristiek lijkt op het eerste gezicht eenvoudig te achterhalen door de stroom door de diode te variëren en de bijbehorende spanning te noteren.

Dus, hoe weet ik welke trafo ik moet gebruiken voor led's?

Let dan op de volgende punten: Het voltage dat op je LED lamp staat aangegeven. Is dat bijvoorbeeld 12 Volt, dan zal je trafo om moeten vormen naar 12 Volt.
Hoeveel stroom rode LED? De stroom die nodig is voor een rode LED kan variëren, afhankelijk van het specifieke type LED en de gewenste helderheid. Als algemene vuistregel geldt echter dat een rode LED doorgaans ongeveer 20mA stroom nodig heeft om een matig helderheidsniveau te bereiken.

Hoeveel stroom trekt een LED?

Een LED trekt zeer weinig stroom, gewoonlijk tussen 10 en 20 milliampère.

Door Maurili

Vergelijkbare artikelen

Wat is een logistiek platform? :: Wat doet een joystick?
Handige links