Huis > W > Wat Is Een Moederbord Verklaar De Naam?

Wat is een moederbord verklaar de naam?

(Een moederbord (in een personal computer; ook wel systeembord of mainboard) is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-) printplaten gemonteerd kunnen worden (vandaar de naam) . In de loop der jaren is steeds meer functionaliteit op het moederbord ondergebracht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar vind ik de naam van mijn server?

Als u wilt bevestigen met andlt, klikt u in Windows (Vista en 7) op Start.

Welke processor kan op mijn moederbord?

Moederbord. Kies de juiste socket bij je processor, zodat deze past op het moederbord. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende afmetingen, zoals ATX, micro-ATX, Mini-ITX. De afmeting bepaalt hoeveel en welke componenten je kan plaatsen op het moederbord, denk hierbij aan RAM-geheugen, videokaarten en harde schijven.
Wat is het verschil tussen ATX en Micro-ATX?
Van groot naar klein e-atx (305 x 257-272 mm), atx (305 x 244 mm), micro-atx (244 x 244 mm) en mini-itx (170 x 170 mm). De micro-atx-formfactor is beperkter in formaat dan atx, met name in de hoogte. Deze standaard komt uit op 244 x 244 mm en kwam in 1997 eveneens uit de stal van Intel.

Wat is het beste moederbord voor gaming?

Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van wat iemands definitie van "het beste" is. Sommige mensen willen misschien het best presterende moederbord, terwijl anderen misschien de beste waarde voor hun geld willen. Er zijn ook andere factoren om te overwegen, zoals het type CPU, het type grafische kaart, de hoeveelheid RAM en het type opslag. Welk moederbord voor game pc? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien het beste moederbord voor een gaming PC zal variƫren afhankelijk van de specifieke behoeften en het budget van de individuele bouwer. Enkele algemene tips die nuttig kunnen zijn bij het kiezen van een moederbord voor een gaming PC zijn echter:
- Controleren van de compatibiliteit van het moederbord met de gewenste CPU.
De grootte van het moederbord en of het in de gewenste behuizing past.
Controle van de geheugenondersteuning van het moederbord en of het overeenkomt met het type en de snelheid van het gewenste geheugen.
- Het controleren van de uitbreidingsmogelijkheden van het moederbord en of het de nodige slots heeft voor de gewenste grafische kaart en andere uitbreidingskaarten.
- Het controleren van de reviews van het moederbord om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over de prestaties en functies.

Gerelateerde artikelen

Wat is een account naam?

Een account is een combinatie van een wachtwoord en een gebruikersnaam op het internet. U kunt een webmail-account hebben of een webwinkel-account. Een account is een abonnement bij een internet service provider.

Waarom is moederbord belangrijk?

Het moederbord is een belangrijk deel van uw computer. Deze zorgt er namelijk voor dat alle componenten in uw computer met elkaar kunnen communiceren: van videokaart en geluidskaart tot harde schijf, SSD, DVD en Bluray. Het is dus belangrijk dat u er eentje aanschaft die past bij uw behoeften en uw computer.
Welke chipset is de beste?
De meest luxe chipset voor de consumentenmarkt is bij Intel de Z-serie op het 115x-platform. Bij AMD betreft het de X-chipset voor AM4. Binnen deze serie wordt de generatie aangegeven met opvolgende cijfers. Zo is de Z490-chipset momenteel Intels nieuwste chipset en bij AMD is dat X570 en B550.

Welk moederbord voor Ryzen 5?

De Ryzen 5 3600 is ook te gebruiken in een AM4 moederbord met de B450 of X470 chipset.
Welke socket moet ik nemen? Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een socket, zoals het type apparaat dat u gebruikt, het type gegevens dat u overbrengt en de snelheid waarmee u gegevens wilt overbrengen.

Mensen vragen ook: wat zijn de onderdelen van een laptop?

Een laptop heeft meestal de volgende onderdelen:
- Een beeldscherm, dat is het scherm waar je naar kijkt
- Een toetsenbord, dat wordt gebruikt om te typen
- Een touchpad, dat wordt gebruikt om te wijzen en te klikken
- Een processor, dat is het "brein" van de laptop
- Geheugen, dat wordt gebruikt om gegevens op te slaan
- Een harde schijf, die wordt gebruikt om gegevens op te slaan
- Een batterij, die de laptop van stroom voorziet.

Door Rutger

Vergelijkbare artikelen

Wat kost een mms bij Proximus? :: Wat zijn de onderdelen van een moederbord?
Handige links