Huis > H > Hoe Zet Je Upnp Uit?

Hoe zet je UPnP uit?

Je kunt dit in het configuratiescherm van Windows aan en uit zetten, via de volgende stappen:
  1. Open het Configuratiescherm;
  2. Klik op 'Netwerk en Internet';
  3. Klik op 'Netwerkcentrum';
  4. Klik op 'Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen' in het linkermenu;
  5. Klik op 'Netwerkdetectie uitschakelen' om UPnP uit te schakelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom UPnP uitschakelen?

Universal Plug And Play stelt apps en andere apparaten op uw netwerk in staat poorten te openen en te sluiten. Een printer delen met iedereen in uw huishouden is een voorbeeld. U zou de printer voor elk apparaat apart moeten installeren.

Wat is een dubbele NAT?

Je kunt 2 routers met elkaar verbinden om de wifi-dekking in je huis uit te breiden. Maar als je 2 routers hebt, elk met een eigen privé-wifi-netwerk, kan het moeilijk zijn voor je persoonlijke apparaten om met elkaar te communiceren. Dit scenario wordt Double NAT genoemd.
Wat is het NAT type?
Network Address Translation (NAT) is de mogelijkheid van een router om een openbaar IP-adres te vertalen naar een privé IP-adres en omgekeerd. Het voegt beveiliging toe aan het netwerk door de privé IP-adressen verborgen te houden voor de buitenwereld.

Welke poorten worden door Ziggo geblokkeerd?

Ziggo blokkeert poorten 25, 465 en 587. Welke poort open voor IP camera? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke IP-camera en de router waarop deze is aangesloten. In het algemeen is de poort die open moet staan voor een IP-camera echter poort 80 (voor HTTP-toegang) of poort 554 (voor RTSP-streaming).

Gerelateerde artikelen

Is UPnP gevaarlijk?

Universal Plug and Play is waar UPnP voor staat. Apparaten kunnen verbinding maken zonder poorten te hoeven openen. De technologie zit vol veiligheidsrisico's waardoor hackers toegang kunnen krijgen tot uw apparaten.

Dit in overweging nemend, wat is tcp poorten delen?

Het openzetten van een poort wordt ook wel portforwarding genoemd. Via de instellingen van het modem (en eventueel ook de router) is per programma een regel toe te voegen om vast te leggen welke poorten het betreffende programma mag gebruiken en naar welk apparaat het dataverkeer doorgestuurd mag worden.
Vervolgens, wat is een router kpn?
Wat is de KPN Experia Box? De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Een modem zorgt ervoor dat het binnenkomende signaal van je internetprovider omgezet wordt in een internetsignaal. Door een modem ontvang jij dus een wifi signaal in je huis.

Waar vind ik het poortnummer?

Hoe vindt u uw poortnummer op Windows
  1. Open uw command prompt.
  2. Typ ipconfig.
  3. Typ daarna netstat -a voor een lijst met uw verschillende poortnummers.
Mensen vragen ook: wat is het poortnummer? Het poortnummer is een uniek nummer dat aan elke internetdienst wordt toegekend om de dienst te identificeren. Het poortnummer wordt gebruikt door de transportlaagprotocollen, zoals het Transmission Control Protocol (TCP) en het User Datagram Protocol (UDP), om de gegevens bij de juiste toepassing af te leveren.

Hoe kan ik zien of een poort open staat?

Er zijn twee primaire manieren om te controleren of een poort open is:
1. Gebruik het commando netstat. Dit toont u alle open poorten op uw systeem.
2. Gebruik het hulpprogramma nmap. Dit is een meer geavanceerde tool die kan scannen naar open poorten op een systeem op afstand.

Door Solita Wonderling

Wat is een Unix bestand? :: Heb ik UPnP nodig?
Handige links