Huis > W > Waarom Upnp Uitschakelen?

Waarom UPnP uitschakelen?

Universal Plug And Play (UPnP) staat apps en andere apparaten op je netwerk toe om poorten te openen en te sluiten als ze met elkaar verbinden. Een voorbeeld: je wilt een printer met iedereen in je huishouden delen. Zonder UPnP zou je de printer voor ieder apparaat apart moeten installeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Dienovereenkomstig, wat gebeurt er als je dhcp uitzet?

Als DHCP je een IP gegeven heeft, en je de DHCP vervolgens uitzet zonder de connectie te verbreken, is het afwijkend dat je het IP verliest en/of de connectie verloren gaat. Rebooten of andere handelingen kunnen wel zorgen voor een verbroken connectie, maar dat staat weer los van de DHCP. Hoe zet je UPnP aan? Wanneer u ingelogt bent in uw KNP router, afhankelijk van uw versie van de Experiabox gaat u naar "Extra's", "Settings" of "Apllication", vervolgens klikt u links in het menu op UPnP of UPnP IGD.

Hoe moet je je router beheren?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw router te beheren en soepel te laten werken. Ten eerste moet u de firmware up-to-date houden. U kunt dit doen door regelmatig de website van de fabrikant te controleren en de nieuwste updates te downloaden.
Ten tweede, houd uw router beveiligd met een wachtwoord. Dit voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot uw netwerk en uw bandbreedte gebruiken.
Ten slotte moet u uw router regelmatig opnieuw opstarten. Dit helpt eventuele geheugenlekken te verwijderen en zorgt ervoor dat de router optimaal blijft werken. Dus, hoe configureer ik mijn router naar wpa2? Er zijn een paar eenvoudige stappen om je router te configureren voor wpa2. De eerste stap is inloggen op de webinterface van je router. Dit doe je door het IP-adres van de router in te voeren in je webbrowser. Zodra u bent ingelogd, moet u de pagina met draadloze instellingen vinden. Deze pagina bevindt zich waarschijnlijk in het menu van de router, onder een kopje zoals 'draadloos', 'draadloze instellingen' of 'draadloze beveiliging'.
Op de pagina met draadloze instellingen moet u wpa2 selecteren in het keuzemenu 'draadloze beveiligingsmodus' of 'encryptie'. Zodra u wpa2 geselecteerd hebt, moet u een sterk wachtwoord invoeren in het veld 'wpa pre-shared key' of 'wpa password'. Dit wachtwoord wordt gebruikt om je draadloze netwerk te versleutelen, dus het is belangrijk dat je een sterk wachtwoord kiest dat niet gemakkelijk te raden is. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, moet u op de knop 'opslaan' of 'toepassen' klikken om uw wijzigingen toe te passen.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Kan je router gehackt worden?

Het is goed mogelijk dat uw router gehackt is, zonder dat u daar weet van heeft. Door een techniek te gebruiken waarbij de DNS (Domain Name Server) gekaapt wordt, kunnen hackers de beveiliging van uw Wi-Fi-thuisnetwerk doorbreken en u mogelijk veel schade toebrengen. Dus, wat kost super wifi van kpn? Een pakket met 2 SuperWifi-punten kost in de KPN-webshop €199. Wel geldt er nu een tijdelijke actieprijs van €149. Voor een pakket met 3 versterkers, betaal je op het moment van schrijven €199 (normaal €299).

Wat is de KPN Thuis app?

Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen je modem en je SuperWifi punten aan. Via de app kan je ook je wifinetwerk en wifiversterkers beheren. Download de Thuis app hieronder of gebruik de QR code. Wat is de functie van een router? Een router is een apparaat dat netwerkverkeer doorzendt naar de juiste bestemming. Het bepaalt de beste route voor het verkeer en zorgt ervoor dat de data op de juiste manier wordt doorgezonden.

Wat is het verschil tussen een modem en router?

Een modem is een apparaat dat een internetverbinding tot stand brengt en een router is een apparaat dat de internetverbinding deelt met apparaten in een netwerk.

Door Timi Uoy

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik mijn gateway adres? :: Hoe maak ik een gastnetwerk aan?
Handige links