Huis > W > Welke Gegevens Mag Je Over Iemand Vastleggen?

Welke gegevens mag je over iemand vastleggen?

Denk aan voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, straatnaam, postcode, woonplaats, telefoonnummer (mobiel en vast), en e-mailadres. Een BSN mag alleen door overheidsinstanties gebruikt worden en door organisaties buiten de organisatie als dat in een wet staat.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat zijn de 6 grondslagen van de AVG?

De AVG kent zes grondslagen: toestemming, uitvoering van de overeenkomst, wettelijke verplichting, vitaal belang van betrokkene of andere personen, algemeen belang of gerechtvaardigd belang.
Dienovereenkomstig, hoe vraag je toestemming avg?
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) schrijft niet precies voor in welke vorm u toestemming moet vragen. Dus u mag zelf weten hoe u dit doet. Als u maar kunt aantonen dat u daadwerkelijk toestemming heeft gekregen.

Wat is het verschil tussen persoon en bedrijfsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die specifiek zijn voor een individuele persoon, zoals naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Bedrijfsgegevens zijn gegevens die specifiek zijn voor een bedrijf, zoals de naam, het adres, het telefoonnummer en de website van het bedrijf. Dienovereenkomstig, waarom logging? Loggen is een essentieel onderdeel van elk softwareontwikkelingsproces. Het stelt ontwikkelaars in staat om gebeurtenissen en fouten in hun applicatie te volgen. Deze informatie kan worden gebruikt om problemen te debuggen, prestaties te verbeteren en gebruikersactiviteiten te volgen. Daarnaast kan logging worden gebruikt om de gezondheid van applicaties te bewaken en potentiƫle beveiligingsproblemen op te sporen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik zien waar iemand zich bevindt?

U kunt iemands locatie vinden met de Google Maps app. U kunt op het profiel van de persoon tikken om de locatie te delen. Tik op het pictogram van een vriend om de locatie van de persoon bij te werken. Het is tijd om te vernieuwen.

Hoe schrijf je een toestemmingsbrief?

Hieronder kruis ik voor welke gegevensverwerkingen ik toestemming geef. Ik geef toestemming onder deze voorwaarden: - Mijn toestemming geldt alleen voor de hieronder beschreven redenen, gegevens en personen / instellingen. Voor nieuwe gegevensverwerkingen vraagt het wijkteam mij opnieuw om toestemming.
Welke persoonsgegevens mag je niet opslaan?
Welke persoonsgegevens mag je niet vastleggen? Gevoelige gegevens als iemands ras, godsdienst of gezondheid worden bijzondere persoonsgegevens genoemd. Deze zijn door de wetgever extra beschermd. Het is verboden om bijzondere persoonsgegevens te verwerken, tenzij er een wettelijke uitzondering is.

Dit in overweging nemend, welke persoonsgegevens mag je niet opslaan in het systeem?

Sommige persoonsgegevens mag je beslist niet vastleggen. Informatie over iemands ras, politieke voorkeur, seksuele geaardheid, godsdienst en vakbondslidmaatschap hoort bijvoorbeeld niet thuis in het personeelsdossier. Ook is het verboden om medische gegevens op te nemen.
Wat is het verschil tussen doel en grondslag van persoonsgegevens? Het doel van persoonsgegevens is de specifieke reden waarom ze zijn verzameld, terwijl de grondslag de wettelijke rechtvaardiging is voor het verzamelen ervan. Als u bijvoorbeeld iemands e-mailadres verzamelt om hem een nieuwsbrief te sturen, is het doel van de gegevens marketing, terwijl de grondslag toestemming is. Als u echter iemands e-mailadres verzamelt om een contract met hem uit te voeren, is het doel transactiegerelateerd en de grondslag contractuele noodzaak.

Vervolgens, wat is het recht van bezwaar?

Het recht van verzet is het recht van een persoon om te weigeren dat zijn persoonsgegevens worden verwerkt. Dit recht is bijzonder relevant in de context van direct marketing, aangezien een persoon het recht heeft bezwaar te maken tegen het gebruik van zijn gegevens voor marketingdoeleinden.

Door Kurtzman Gulfasha

Vergelijkbare artikelen

Welke rechtsgronden zijn er? :: Is het strafbaar om iemand op te nemen?
Handige links