Huis > I > Is Bcc Anoniem?

Is BCC anoniem?

BCC: andere ontvangers verbergen

Met 'BCC' stuurt u een blinde kopie. Ontvangers zien dat u de afzender bent, maar ze zien niet dat de e-mail ook naar anderen verstuurd is of naar wie. Handig als de ontvangers elkaar niet kennen. Willen ontvangers de mail beantwoorden, dan krijgt alleen de verzender dat bericht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je anoniem surfen?

Een anonieme zoekmachine, bijvoorbeeld DuckDuckGo, kan worden gebruikt.Minimaliseer tracking met de juiste browserextensies, zoals adblockers en anti-tracking software.

Waarom BCC gebruiken?

BCC: Blind Carbon Copy

BCC staat voor Blind Carbon Copy, ofwel een blinde kopie. Deze optie gebruik je als je meerdere ontvangers wilt e-mailen die niet zichtbaar zijn voor elkaar. De ontvangers zien dus alleen hun eigen naam en e-mailadres staan, en niet die van anderen.
Wat dit betreft, is een bcc te achterhalen? In de verzonden items map, open het desbetreffende e-mail en vervolgens klik op het pijltje die je achter de ontvanger ziet. Hierna zou je de BCC adressen moeten kunnen zien.

Hoe kun je zien of iemand in de BCC staat?

Er is geen manier om te zien of iemand in het BCC staat. Het BCC-veld is een blinde kopie, wat betekent dat de ontvangers in het BCC-veld niet kunnen zien wie het bericht nog meer ontvangt. Bovendien, hoe werkt bcc in gmail? Wanneer u een bericht met bcc (blind carbon copy) verstuurt, stuurt Gmail dat bericht naar alle ontvangers die u in het bcc-veld hebt vermeld, maar geen van de andere ontvangers ziet dat u hen hebt gebcc't.

Gerelateerde artikelen

Kun je een anoniem nummer blokkeren?

Gebruikers kunnen anonieme oproepen blokkeren met de app 'Call Control'. Een anoniem gesprek wordt niet opgemerkt door degenen die het ontvangen. Het gesprek wordt direct weggedraaid. Handig als je gebeld wordt door een telemarketeer.

Kun je iedereen in BCC zetten?

Zet bij 'CC' de e-mailadressen van personen die de e-mail wel ontvangen, maar aan wie de mail niet persoonlijk is gericht. Ook hier zijn de e-mailadressen voor alle ontvangers zichtbaar. Vul bij 'BCC' de e-mailadressen in die niet zichtbaar mogen zijn voor de andere ontvangers van de mail. En nog een vraag, kan je iedereen in bcc zetten? Een hele handige functie van BCC. Op het moment dat je een e-mail (uitnodiging bijvoorbeeld) wilt versturen aan een groep uit jouw adresboek zet je jezelf in AAN en alle ontvangers in BCC. Het effect ervan is dat iedereen alleen jouw en het eigen e-mail-adres ziet en niet ook alle e-mail-adressen van de anderen.

Vervolgens, hoe mail versturen zonder dat adressen zichtbaar zijn?

E-mailen aan een groep mensen

  1. Maak een nieuwe e-mail aan.
  2. Ga naar het tabblad Opties en kies BCC bij Velden weergeven.
  3. Kies bij Aan: je eigen naam (dit is het adres dat de anderen zien).
  4. Kies bij BCC: de adressen waar je de e-mail naartoe wil sturen. Deze e-mailadressen zijn niet zichtbaar voor de andere geadresseerden.
Trouwens, is een mailadres een datalek? Ja, een e-mailadres is een datalek. Als er sprake is van een datalek, betekent dit dat er gegevens zijn gestolen of gelekt die niet voor het publiek bedoeld zijn. Een e-mailadres is een uniek identificerende factor van een persoon, dus als er e-mailadressen uitlekken, is er een grote kans dat er ook andere persoonlijke gegevens zijn gelekt.

Waar staat CC me voor?

CC me staat voor Carbon Copy en is een manier om aan anderen te laten weten dat je iets naar hen hebt gestuurd. Als je iets stuurt naar iemand en je wilt dat iemand anders het ook krijgt, kun je CC me toevoegen aan het adresveld. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger ook een kopie van het bericht ontvangt.

Door Stilwell

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel mensen kun je tegelijk mailen via Outlook? :: Hoe kun je zien of iemand in de BCC staat?
Handige links