Huis > W > Wat Doet Het Arp Protocol?

Wat doet het ARP protocol?

Het address resolution protocol (ARP) is een protocol binnen TCP/IP dat computers - die allemaal op hetzelfde subnetwerk (meer specifiek: LAN) zijn aangesloten - in staat stelt het unieke hardware-adres (MAC-adres) van een andere PC binnen dat netwerk te leren, aan de hand van het IP-adres van deze PC.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Kun je een MAC-adres pingen?

Wanneer je een ping doet richting een ip kan je deze terugvinden in de lijst inclusief mac-adres. Oftewel, stackmember 4 poort 9. Uiteraard kan dit ook op andere merken switches maar zal alleen het commando iets aangepast zijn.
Wat is een MAC apparaat?
MAC staat voor "media access control" en wordt ook wel hardware-adres of fysiek adres genoemd. Het zorgt ervoor dat apparaten in een ethernetnetwerk met elkaar kunnen communiceren. Vrijwel ieder netwerkapparaat heeft een vast, door de fabrikant bepaald MAC-adres. MAC-adressen zijn alleen lokaal relevant.

Wat is een ARP cache vergiftiging aanval?

Een ARP cache poisoning aanval is een type aanval waarbij een aanvaller valse ARP-berichten stuurt naar de computer van het slachtoffer, met als gevolg dat de computer van het slachtoffer zijn ARP-cache bijwerkt met het MAC-adres van de aanvaller. Hierdoor kan de aanvaller verkeer onderscheppen dat voor het slachtoffer bedoeld is, aangezien de computer van het slachtoffer in plaats daarvan verkeer naar het MAC-adres van de aanvaller zal sturen. Waar staat de afkorting ARP voor? ARP staat voor Address Resolution Protocol. Het is een netwerklaagprotocol dat wordt gebruikt om een IP-adres toe te wijzen aan een fysiek machineadres.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Men kan zich ook afvragen: hoe kun je pingen?

Hoe gebruik je het ping commando?
  1. Gebruik de zoekfunctie om je commando prompt te vinden – typ "cmd" in het zoekvenster en open de app.
  2. In het nieuwe venster typ je "ping", gevolgd door een domeinnaam of een IP-adres,bijvoorbeeld: Bv. ping example.com. Bv. ping 18.18.18.250.
  3. Windows zal je test stopzetten na de 4e poging.
Bovendien, hoe kom ik achter een ip-adres van een apparaat?
Hoe kom ik achter een IP-adres van een apparaat?
  1. Druk op de ⊞Windowstoets + R. In het schermpje dat opent, typ je cmd en druk daarna op enter.
  2. In het nieuwe venster typ je ipconfig en daarna druk je op enter.
  3. Achter IPv4 staat het IP-adres van je laptop, desktop of tablet.

En nog een vraag, hoe pingen in windows 10?

In Windows 10:
  1. Klik met de rechter muisknop op de Start-knop ( links onder aan op de taakbalk in Windows 10 )
  2. Kies de menukeuze: Uitvoeren.
  3. Typ in: CMD en druk op de enter-toets.
  4. Typ in ping , druk daarna op de enter-toets en U krijgt alle opties van het Ping-commando.
Waar vind ik apparaten op MAC? De apparaten op een MAC zijn te vinden in de Finder onder de sectie "Locaties". Om dit onderdeel te openen, klikt u op het "Finder" pictogram in het dock en vervolgens op het "Locaties" pictogram in de zijbalk. Hierdoor verschijnt een lijst met alle apparaten die aan uw MAC zijn gekoppeld.

En nog een vraag, wat kun je doen met een mac adres?

Een MAC-adres is een unieke identificatie die wordt toegewezen aan netwerkinterfaces voor communicatie op het fysieke netwerksegment.
MAC-adressen worden gebruikt als netwerkadres voor de meeste IEEE 802 netwerktechnologieën, waaronder Ethernet en Wi-Fi. Logisch gezien worden MAC-adressen gebruikt in de media access control protocol sublayer van het OSI-referentiemodel. MAC-adressen worden meestal toegewezen door de fabrikant van een netwerkinterfacecontroller en worden opgeslagen in de hardware ervan, zoals het read-only geheugen van de kaart of een ander firmwaremechanisme.

Door Ermanno Stokley

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg ik AirPlay op mijn tv? :: Welke toetsen om te selecteren?
Handige links