Huis > K > Kan Je Een En Na Een Punt Zetten?

Kan je een en na een punt zetten?

De meeste schrijvers (en andere mensen) weten dat het woordje 'en' niet achter een komma of punt kan. Er is een minuscule kans dat het mag. Misschien dat het 1 op de 50 keer wordt toegelaten. Sommige schrijvers komen er nog mee weg door te zeggen dat dat hun schrijfstijl is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe videobanden op pc zetten?

U moet uw videorecorder op uw PC aansluiten. U moet uw videorecorder of videocamera aansluiten op uw computer. U moet de software installeren. De software moet worden geopend. Ga je gang en neem de video op. De video moet worden bewerkt. De video kan worden geconverteerd naar een DVD-bestand. U kunt een speciale videorecorder gebruiken.

Is het een of één?

Op 'een' worden accenttekens gezet als het om het telwoord gaat én als het telwoord met het lidwoord verward kan worden. De accenttekens worden ook gezet als het telwoord speciale nadruk krijgt: één, niet twee of meer. De twee lettertekens vormen één klank.
Trouwens, is daarna een voegwoord?
De onderschikkende voegwoorden kun je niet uit je hoofd leren, omdat er heel veel van zijn. wanneer, als, terwijl, zodra, voordat, voor, nu, toen, nadat, zolang als, totdat, sinds, doordat, zodat, waardoor, omdat, opdat, indien, mits, tenzij, hoewel, ofschoon, ondanks dat, zoals, alsof, dat, of...

Kan je een zin beginnen met Zoals?

Ja, je kunt een zin beginnen met "zoals". Bijvoorbeeld: "Zoals veel mensen breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden." Waar komt de komma bij omdat? De komma fungeert in dit geval als scheidingsteken tussen de twee onafhankelijke bijzinnen. Omdat is een onderschikkend voegwoord, wat betekent dat het een bijzin introduceert. De bijzin in deze zin is "Ik heb hoofdpijn", en die kan als zin niet op zichzelf staan. Het is afhankelijk van de hoofdzin voor de context. De hoofdzin in deze zin is "Ik kan niet naar het feest." De twee bijzinnen staan met elkaar in verband, maar ze kunnen ook gescheiden worden en toch zinvol zijn. Bijvoorbeeld: "Ik kan niet naar het feest omdat ik hoofdpijn heb." In dit geval is de komma niet nodig, maar het kan geen kwaad hem er toch in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Hoe app op startscherm zetten Samsung?

Open alle apps met de toevoegen aan startschermen. Sleep de app om meer te weten te komen over het openen ervan. Afbeeldingen van al uw startschermen worden weergegeven. U moet uw vinger van het scherm halen.

Kan er een punt voor maar?

Het voegwoord maar kan alleen vooraan in een (bij)zin staan. Er komt geen komma achter: We vroegen om aardbeienijs, maar kregen kersenijs.
En nog een vraag, is het punt komma of komma punt?
Wat is het verschil tussen een puntkomma, een punt en een komma? De puntkomma is een iets sterkere scheiding dan een komma, en een iets zwakkere scheiding dan een punt. Als u aarzelt tussen een punt en een komma, zet u ze beide: puntkomma.

Wat komt er na als volgt?

De dubbele punt gebruik je direct voor een opsomming, citaat of uitleg. De dubbele punt betekent in het eerste deel van de zin meestal "het volgende" of "als volgt" en in het tweede deel van de zin meestal "namelijk", "want" of "immers".
Mensen vragen ook: hoe gebruik je zowel als? Het "if"-statement wordt gebruikt om een bepaalde reeks code uit te voeren als een bepaalde voorwaarde waar is. De "else if"-opgave wordt gebruikt om een andere reeks code uit te voeren als de oorspronkelijke "if"-voorwaarde onwaar is en een nieuwe voorwaarde waar is. De "else"-opgave wordt gebruikt om een andere reeks code uit te voeren als de oorspronkelijke "if"-voorwaarde onwaar is en er geen andere voorwaarde waar is.

Hoe gebruik je Evenals in een zin?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je het woord "zelfs" in een zin kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik wist niet eens dat dat mogelijk was." In dit geval wordt het woord "zelfs" gebruikt om te benadrukken hoe verbaasd je bent.
Je kunt het woord "zelfs" ook gebruiken voor "ook" of "daarnaast". Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik ga naar de winkel, en ik zal zelfs wat melk meenemen."
Tenslotte kun je het woord "zelfs" gebruiken voor "gelijk" of "gelijkwaardig". Bijvoorbeeld: "We proberen het speelveld gelijk te maken door iedereen dezelfde kansen te geven."

Door Terrye Mortland

Vergelijkbare artikelen

Hoe ontdek ik malware? :: Hoe schrijf je komma's?
Handige links