Huis > H > Hoe Schrijf Je Komma's?

Hoe schrijf je komma's?

Wanneer moet je een komma gebruiken? Met komma's geef je aan waar de lezer een pauze moet 'lezen'. Plaats dus een komma als er bij het voorlezen (hardop of 'in je hoofd') een duidelijke pauze hoorbaar is. Komma's moeten een lezer helpen de pauzes te leggen waar de schrijver ze ook bedoelde te leggen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Kan je twee komma's in een zin?

Bij lange zinnen hoort ook een komma tussen twee persoonsvormen. Een bijzin in een bijzin hoort tussen twee komma's. Een beknopte bijzin hoort ook tussen twee komma's. Als de zin erg lang is komt tussen een beknopte bijzin en een hoofdzin een komma.
Bovendien, waar staat een komma voor?
De komma is een leesteken dat wordt gebruikt als scheidingsteken tussen delen van een zin en tussen items in een lijst, en als decimaalteken in een getal.

Kan je een komma voor en zetten?

Ja, u kunt een komma plaatsen voor en. Dit heet de seriële komma, en wordt gebruikt om een duidelijker onderscheid te maken tussen items in een lijst. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik ging naar de winkel en kocht melk, eieren en brood." Zonder de seriële komma kan het onduidelijk zijn of je alle drie de artikelen hebt gekocht of alleen melk en eieren. Waar moet de komma bij Zoals? De komma moet na "Als".

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in België?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiële taal.

Waardoor met of zonder komma?

Voor de voegwoorden omdat, doordat, als, indien, aangezien, terwijl, zodat, opdat enzovoort is de komma in veel gevallen wel gewenst. Voorbeelden: (4) Ik kan niet met haar door één deur, omdat ze zo onuitstaanbaar is. (5) De trein had vertraging opgelopen, doordat het ijzelde.
Wat dit betreft, is het maar komma of komma maar?
Voor het nevenschikkende voegwoord maar wordt meestal een komma gezet. De Argentijn probeerde te koppen, maar kreeg een duw tegen zijn schouder en zag de bal net naast gaan.

Kan een komma na een punt?

Wanneer gebruik je een puntkomma? Een puntkomma houdt het midden tussen een punt en een komma. De zin ervoor en erna hangen nauw met elkaar samen en een punt zou een te sterke scheiding uitdrukken.
Bovendien, hoe gebruik je zoals in een zin? Er zijn veel verschillende manieren om het woord "als" in een zin te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om gelijkenis uit te drukken: "Ik hou van katten." Je kunt het gebruiken om voorkeur uit te drukken: "Ik wil graag koffie." Je kunt het gebruiken om een benadering uit te drukken: "Ik ben 99% zeker dat ik mijn sleutels op kantoor heb laten liggen."

Wat dit betreft, waarom schrijf je een komma na een naam?

De belangrijkste reden om een komma te gebruiken na een naam is om deze af te zetten tegen de rest van de zin. Dit helpt om een duidelijke, beknopte zin te maken die gemakkelijk te lezen is. Bovendien kan het gebruik van een komma na een naam helpen om verwarring te voorkomen wanneer de naam wordt gevolgd door een titel of beschrijving.

Door Kristianson Baichan

Vergelijkbare artikelen

Kan je een en na een punt zetten? :: Hoe maak ik een backup van mijn iPhone op mijn macbook?
Handige links