Huis > W > Wat Betekent Het Paard Van Troje Binnenhalen?

Wat betekent het paard van Troje binnenhalen?

Het paard van Troje binnenhalen wil zeggen: zonder onraad te vermoeden zichzelf een groot onheil berokkenen als gevolg van een list van de tegenpartij.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat dit betreft, wie verzon het paard van troje?

Omdat de Grieken er maar niet in slagen de stad Troje in te nemen bedenkt Odysseus een list. De Grieken bouwen een reusachtig houten paard waarin soldaten zich verstoppen.
Wat dit betreft, waar denken archeologen dat de stad troje lag?
Locatie. Troje (het huidige Hisarlık) lag bijzonder strategisch in het noordwesten van het huidige Turkije aan de Dardanellen. De Dardanellen verbindt de Egeïsche Zee met de Zee van Marmara.

Waarom vielen de Grieken Troje aan?

De Grieken lanceerden een expeditie tegen Troje nadat de prins van de stad, Paris, de mooie koningin Helena had ontvoerd van haar man, Menelaos van Sparta. De Grieken verzamelden een groot leger en een vloot, die naar Troje voeren. Het beleg van Troje duurde tien jaar en de Grieken slaagden er niet in de muren van Troje te doorbreken. Uiteindelijk gebruikten de Grieken de strategie van het Paard van Troje, wat resulteerde in de val van de stad. Daarvan, waarom is het paard van troje een paard? Het paard van Troje was een paard omdat het de Trojanen het beste in de stad Troje kon krijgen. Het paard was groot en sterk en kon veel gewicht dragen. De Trojanen konden hun bezittingen in het paard stoppen en er dan mee naar de stad rijden. Eenmaal in de stad konden ze de stad innemen en de vijand verslaan.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Hoe is Achilles gestorven?

Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden. Latere legenden (Statius) beschrijven dat Achilles alleen kwetsbaar was in zijn hiel. Dit werd dan ook zijn dood, hij stierf door een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel.
Hoe kwam Helena in Troje terecht?
Helena naar Egypte

Een andere traditie (Stesichoros e.a.) wil dat niet Helena zelf, maar een op haar gelijkende schim door Paris wordt ontvoerd. De echte Helena wordt door Hermes uit Sparta ontvoerd en naar Egypte gebracht. De Trojaanse Oorlog (gevoerd omwille van een schim) zou daarmee volstrekt zinloos zijn geweest.

Wie schreef de Griekse mythologie?

De eerst bekende opgetekende Griekse verhalen over het ontstaan van hemel en aarde komen voor in de 8e eeuw v. Chr. en zijn geschreven door Hesiodos. De Griekse mythen en sagen zijn verzameld en doorgegeven door Homerus, die leefde in de 8e of 9e eeuw v.
Dienovereenkomstig, wie is de koning van troje? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het antwoord afhangt van de versie van het verhaal waarnaar je verwijst. In sommige versies van het verhaal is de koning van Troje Priam, in andere Hector.

Men kan zich ook afvragen: waren trojanen turken?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat er geen duidelijk bewijs is voor beide beweringen. Sommige historici geloven dat de Trojanen eigenlijk een groep mensen waren die bekend staan als de Luwiërs, die het gebied bewoonden dat nu Turkije is. Anderen geloven dat de Trojanen een mengeling waren van verschillende culturen, waaronder de Grieken, en dat zij eenvoudigweg de naam van hun vaderland (Troje) als hun eigen naam hebben aangenomen. Uiteindelijk is het niet zeker of de Trojanen Turken waren of niet.

Door Lars Dambrosia

Vergelijkbare artikelen

Waren Trojanen Grieken? :: Hoe heet de Trojaanse held die door Achilles werd gedood?
Handige links