Huis > H > Hoe Heet De Tempel Van Zeus?

Hoe heet de tempel van Zeus?

De Tempel van de Olympische Zeus of het Olympieion in Athene was de grootste tempel in Griekenland, gewijd aan Zeus. De tempel staat aan de zuidkant van het oude Athene, tussen de Akropolis en de rivier de Ilissos.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe heet de professor uit de stripreeks Jommeke?

Professor Gobelijn komt uit de Vlaamse stripreeks Jommeke. Iedereen spreekt hem aan als Professor Gobelijn. Hij is jarig op 25 augustus.

Dienovereenkomstig, wat is er gebeurd met het beeld van zeus?

Wat er uiteindelijk met het beeld is gebeurd, is onduidelijk. Het Zeusbeeld zou bij een brand in de tempel verloren zijn gegaan. Een andere theorie is dat het beeld eventueel in 426 naar de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel gebracht zou zijn, waar het terechtkwam in een paleis.
Trouwens, wiens tempels stonden er op de heilige grond van de altis in olympia?
Het oude heiligdom was aan Zeus gewijd en werd gevormd door een domein, de Altis, heilig woud, genaamd.

Hoe heet de voet van een zuil?

De basis van een kolom is het onderste deel van de kolom dat op een fundament rust. De basis is belangrijk omdat hij het gewicht van de kolom helpt ondersteunen en de lasten overbrengt naar de fundering. Men kan zich ook afvragen: wat betekent voetstuk? Een sokkel is een steun voor een standbeeld of een ander bouwwerk. Het woord kan ook worden gebruikt voor de basis van een zuil.

Gerelateerde artikelen

Hoe heet een 10 hoek?

Een decagon is een figuur met 10 hoeken en 10 zijden.

Wat is de term voor het veranderen van cellen?

Celdifferentiatie is een fysiologisch, anabool proces waarbij een weinig gespecialiseerde stamcel zich, via celdeling, exponentieel vermenigvuldigt naar grote aantallen verschillende soorten, meer gespecialiseerde, 'weefselspecifieke' cellen.
Wat is de betekenis van sokkel?
sokkel - Vlakke blokken of plinten die dienst doen als voetstuk van beelden, zuilen en dergelijke. Wordt ook gebruikt voor onbewerkte bodems of plinten aan de onderkant van een muur of voetstuk.

Waar is een standbeeld van gemaakt?

Een standbeeld kan van natuursteen, brons, hout of een ander materiaal zijn gemaakt. Vaak worden historische of belangrijke figuren in een standbeeld vereeuwigd. Ook fictieve personen of wezens en belangrijke gebeurtenissen, vaak met mensen erin, worden in een beeld gevangen om te blijven voortleven.
Wat is een Portretbuste? Een portretbuste is een beeld van het hoofd en de schouders van een persoon. De term kan ook verwijzen naar een schilderij, tekening of foto van het hoofd en de schouders van een persoon.

Van wie staat een standbeeld in Assen?

In Assen staat een standbeeld van de koningin-moeder, die de vrouw was van koning Willem II. Zij was erg populair in Nederland en stond bekend om haar liefdadigheidswerk.

Door Ruffin

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik screenshots terug Windows? :: Waar een beeld op staat?
Handige links