Huis > W > Waar Een Beeld Op Staat?

Waar een beeld op staat?

Een sokkel, piëdestal of voetstuk is een onderstuk van steen of hout waarop een beeldhouwwerk wordt geplaatst. Het standbeeld is zo beter te bekijken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Waar staat een standbeeld voor?

Standbeeld = Een standbeeld is een beeld dat ter ere of ter nagedachtenis van iemand of iets in het openbaar is neergezet, vaak op een voetstuk of sokkel. Een standbeeld kan van natuursteen, brons, hout of een ander materiaal zijn gemaakt...
Waar staat het beeld van Zeus te Olympia?
Een Romeinse kunstenaar maakte in de 1e eeuw een standbeeld van 347 centimeter hoog dat op het standbeeld van Zeus te Olympia was geïnspireerd. Dat is bewaard gebleven en staat tegenwoordig in de Hermitage in Sint-Petersburg.

Hoe is het beeld van Zeus verdwenen?

Het standbeeld van Zeus verdween in de 5e eeuw na Christus, waarschijnlijk door natuurrampen zoals aardbevingen of branden. Hoe wordt een voetstuk van een beeld of een zuil genoemd? De basis of het onderste deel van een kolom wordt de sokkel genoemd.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Dienovereenkomstig, hoe wordt het voetstuk van een beeld genoemd?

een voetstuk, voornamelijk voor beelden.
Wat dit betreft, waar staat het standbeeld van ldv?
Het nieuwe standbeeld staat op het Jeanne Devosplein in Kessel-Lo.

En nog een vraag, waar staat het beeld van bartje?

Het beeld van Bartje is meerdere keren gevandaliseerd en zelfs meegenomen. Daarom staat het beeld sinds 2013 in de kloostergang van het Drents Archief.
Van wie staat er een standbeeld op Trafalgar Square in Londen? Het standbeeld op Trafalgar Square in Londen is van admiraal Horatio Nelson, die een Britse vlagofficier was in de Royal Navy. Hij is vooral bekend om zijn rol in de Napoleontische oorlogen, waar hij Napoleon Bonaparte versloeg in de Slag bij Trafalgar in 1805.

Dit in overweging nemend, wat zijn de zeven wereldwonderen?

Er zijn veel verschillende lijsten van de zeven wereldwonderen, maar enkele van de meest voorkomende zijn de Grote Piramide van Gizeh, de Hangende Tuinen van Babylon, de Tempel van Artemis, het standbeeld van Zeus, het Mausoleum van Mausolus, de Kolossus van Rhodos en de Vuurtoren van Alexandrië.

Door Humberto Coron

Vergelijkbare artikelen

Hoe heet de tempel van Zeus? :: Waar vind ik stuurprogramma's?
Handige links