Huis > W > Wat Betekent Utf?

Wat betekent UTF?

UTF-8 (8-bit Unicode Transformation Format) is een manier om Unicode/ISO 10646-tekens op te slaan als een stroom van bytes, een zogenaamde tekencodering. Alternatieven zijn UTF-16 en UTF-32. UTF-8 is een tekencodering met variabele lengte: niet elk teken gebruikt evenveel bytes.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

En nog een vraag, wat is csv utf-8?

Standaard slaat Excel CSV bestanden op als ANSI formaat. Het ANSI formaat kan slecht overweg met speciale tekens. Beter is – ook als je importeert in AFAS- het CSV bestand op te slaan als UTF-8 formaat.
Daarvan, waarom csv in plaats van excel?
CSV bestanden zijn dus heel handig om bijvoorbeeld een groot klantenbestand op te slaan. Als je het opgeslagen of geëxporteerde CSV bestand opent in excel dan zul je een compleet onoverzichtelijk beeld hebben van allerlei gegevens. Wat wij gaan doen is deze gegevens scheiden door ze in kolommen te zetten.

Trouwens, wat is het verschil tussen csv en excel?

CSV staat voor door komma's gescheiden waarden. Excel is een spreadsheet-toepassing die CSV-bestanden kan openen. CSV-bestanden zijn tekstbestanden waarin gegevens in tabelvorm worden opgeslagen. Excel kan CSV-bestanden openen en opslaan als XLSX-bestanden. Dit in overweging nemend, hoe maak ik een csv file? Er zijn een paar verschillende manieren om een CSV-bestand te maken, maar de meest gebruikelijke manier is het gebruik van een teksteditor zoals Kladblok of TextEdit. Open hiervoor een nieuw document in uw tekstverwerker en typ de gegevens die u in uw CSV-bestand wilt opnemen. Elk gegeven moet op zijn eigen regel staan, en elke regel moet door komma's worden gescheiden. Als u bijvoorbeeld een CSV-bestand wilt maken met drie kolommen gegevens, zou uw bestand er ongeveer zo uitzien:
data1,data2,data3
data4,data5,data6
data7,data8,data9
Zodra u uw gegevens hebt ingevoerd, slaat u het bestand op met de extensie ".csv". Dat is alles!

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Hoe maak je een CSV bestand leesbaar?

Hoe maak ik een CSV bestand leesbaar?
  1. Open excel met leeg werkblad.
  2. Ga naar de menuitem 'gegevens'
  3. Klik op "van tekst"
  4. Selecteer het betreffende csv-bestand uit de download-map.
  5. Nu wordt de tekstimport wizard getoond. Kies "Gescheiden"
  6. Klik op "volgende"
  7. Klik op "volgende"
  8. Klik op "voltooien"
Wat is een scheidingsteken in Excel?
Bij het uitwisselen van gegevens, tussen programma's, wordt vaak gebruik gemaakt van een CVS-bestand (Comma Seperated Value). Bij de Nederlandse taal gebruikt Excel niet standaard een komma, maar een punt komma.

Vervolgens, hoe zet je csv om naar excel?

U kunt gegevens uit een tekstbestand importeren in een bestaand werkblad.
  1. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Gegevens & op Van tekst/CSV.
  2. Zoek en dubbelklik in het dialoogvenster Gegevens importeren op het tekstbestand dat u wilt importeren en klik op Importeren.
En nog een vraag, hoe werkt een csv bestand? In een CSV-bestand is elke regel een gegevensrecord. Elke record bestaat uit één of meer velden, gescheiden door komma's. Een CSV-bestand kan worden gemaakt met een tekstverwerker, zoals Kladblok of Microsoft Excel.

Hoe exporteer je een Excel bestand?

Er zijn een paar manieren om een Excel-bestand te exporteren:
1. Bestand > Opslaan als
2. Bestand > Exporteren
3. Wanneer u de methode Opslaan als gebruikt, kunt u kiezen uit verschillende bestandsformaten, waaronder .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xls, .csv en .txt.
Met de methode Exporteren kunt u de gegevens in het actieve blad naar een .txt-bestand exporteren.
Met de rechtsklik-methode kunt u de gegevens in het actieve blad exporteren naar een .csv-bestand.

Door Leblanc

Vergelijkbare artikelen

Waarom wifi aanzetten? :: Wat is het verschil tussen UEFI en Legacy?
Handige links