Huis > W > Wat Is Chatfunctie?

Wat is chatfunctie?

Chatfuncties bieden een verbeterde, uitgebreide berichtfunctionaliteit. Voor chatfuncties geldt het volgende: U ziet wanneer iemand aan het typen is. Chatfuncties bieden leesbevestigingen (laten zien wanneer iemand uw bericht heeft gelezen of ontvangen, en laat uw contacten zien wanneer u hun berichten leest).

Lees verder

Wat is het verschil tussen chatten en sms?

'Chat' heeft net als een reguliere sms, geen zogeheten 'end-to-end-encryptie'. Dat wil zeggen dat de kans veel hoger is dat de inhoud van 'Chat' gelezen kan worden door ongewenste personen met slechte bedoelingen.
Dit in overweging nemend, hoe werkt ontvangstbevestiging sms?
Om een bevestiging van aflevering te krijgen volstaat het om iedere SMS bericht te beginnen met *0# of ! gevolgd door je tekst die je wil versturen. Verzend daarna het bericht om een ontvangstbevestiging te ontvangen en te controleren of het bericht is afgeleverd.

Dienovereenkomstig, is sms hetzelfde als berichten?

Tekstberichten en berichten zijn niet hetzelfde. Sms is een vorm van communicatie waarbij gebruik wordt gemaakt van tekstberichten, terwijl berichten een vorm van communicatie zijn waarbij verschillende vormen van media kunnen worden gebruikt. Men kan zich ook afvragen: waar is mijn sms berichten? Aangenomen dat u verwijst naar tekstberichten die vanaf uw telefoon zijn verzonden, hangt het antwoord af van de telefoon. Voor iPhones kan iemand zijn tekstberichten vinden door de app Instellingen te openen, op iCloud te tikken en dan de optie te selecteren om zijn tekstberichten te synchroniseren. Bij Androids worden tekstberichten meestal opgeslagen op het toestel en zijn ze te vinden in de app Berichten.

Hoe werkt Google Chat?

Een bericht naar iemand sturen
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik aan de linkerkant, onder Chat, op de naam van de persoon naar wie u een bericht wilt sturen. Als u de naam niet kunt vinden, klikt u op Een chat starten . Geef een naam of e-mailadres op.
  3. Typ uw bericht.
  4. Klik op Sturen .
Je kunt ook vragen wat is een chatgesprek?
Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het via internet voeren van een gesprek door het over en weer typen van tekst tussen twee of meer gebruikers van computers. Eventueel kunnen de gesprekspartners ook gewoon praten, en/of elkaar zien (videochat).

Wat is het verschil tussen appen en chatten?

(What's)Appen doe je via een app op een smartphone. Met de telefoon stuur je korte berichtjes naar elkaar, en dat gaat dan meestal om een vriend(in) of familielid. Chatten doe je op een computer, laptop of tablet, en dat gaat via een internetwebsite. Via die website wissel je korte berichtjes met een ander persoon.
Men kan zich ook afvragen: is whatsapp veiliger dan sms? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren afhangt. Als je bijvoorbeeld bang bent dat iemand je berichten onderschept, is WhatsApp wellicht een betere keuze omdat het gebruikmaakt van end-to-end-encryptie. Als je echter bang bent dat iemand toegang krijgt tot je berichten als je telefoon zoekraakt of wordt gestolen, is sms een betere keuze omdat WhatsApp-berichten op je apparaat worden opgeslagen.

En nog een vraag, hoe kun je zien of een sms is aangekomen?

Er zijn een paar verschillende manieren om te zien of een tekstbericht is aangekomen. Als u een telefoon met een fysiek toetsenbord gebruikt, kunt u meestal aan het meldingsgeluid of de trilling zien of een sms is aangekomen. Als u een telefoon met aanraakscherm gebruikt, kunt u meestal zien of een tekstbericht is aangekomen aan het meldingsgeluid, de trilling of een visuele indicator (meestal een pictogram) die op het scherm verschijnt.

Door Mohsen Schwalb

Waarom kan ik mijn apps niet openen? :: Waar vind ik het nieuwsoverzicht op Facebook?
Handige links