Huis > W > Wat Doet Een Content Management Systeem?

Wat doet een content management systeem?

Een content management systeem (CMS) is een softwaretoepassing waarin je zo eenvoudig mogelijk zelf de inhoud van de website kan beheren, zonder dat er programmeer kennis nodig is. Voorbeelden van bekende content management systemen zijn Joomla! en WordPress.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat dit betreft, welke content management systemen zijn er?

WordPress, Joomla en Drupal zijn de bekendste voorbeelden van gratis content management systemen. Grotere organisaties gebruiken vaak Content Management Systemen als SDL Tridion (nu SDL Web Content Management), GX, Adobe Experience Manager (AEM), Sitecore of Episerver.
Wat is het beste CMS systeem?
De bekendste (en misschien beste) CMS in een overzicht
CMSAantal webpagina's
Drupalca. 772 000
TYPO3ca. 425 000
Shopifyca. 282 000
Magentoca. 272 000

Wat is het verschil tussen open source software en Free software?

Het belangrijkste verschil tussen open source software en Vrije software is dat open source software wordt uitgegeven onder een licentie die de gebruiker toestaat de software aan te passen en opnieuw te verspreiden, terwijl Vrije software wordt uitgegeven onder een licentie die de gebruiker verplicht de software onder dezelfde voorwaarden te verspreiden. Vervolgens, wat is een linux server? Een Linux-server is een computer waarop het Linux-besturingssysteem draait en die een dienst verleent aan een andere computer, meestal via een netwerk. Linux-servers worden vaak gebruikt voor taken als webhosting, het delen van bestanden of afdrukken.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Hoe ziet een broncode eruit?

Een broncode laat zien uit welke elementen een website bestaat. Aan de hand van HTML-, CSS- en Javascript- codes kun je terugzien hoe een website precies is opgebouwd. HTML-codes: HTML laat het fundament van de website zien. Dus dat de pagina bijvoorbeeld begint met een titel en dan tekst.
Mensen vragen ook: wat kun je doen op het moment dat je code wilt gebruiken die geen open licentie heeft?
Als uw project code van anderen gebruikt die geen open source-licentie heeft, moet u waarschijnlijk de externe beheerders vragen om een open source-licentie toe te voegen, en als u er geen kunt krijgen, stop dan met het gebruik van hun code in uw project.

Men kan zich ook afvragen: wat betekent gpl?

De GPL oftewel de General Public License is de bekendste en meest gebruikte opensourcelicentie. Kort gezegd komt de GPL erop neer dat software onder deze licentie alleen mag worden verspreid inclusief broncode. Alle ontvangers mogen dan deze broncode aanpassen en verspreiden, mits zij dat ook weer onder de GPL doen.
Is open source software veilig? Open source software is vaak veiliger dan private software omdat het transparanter is. Bij private software is de broncode niet zichtbaar, dus is het moeilijker om zwakke plekken in de beveiliging te vinden en te repareren. Bij open source software kan iedereen de code bekijken en controleren, zodat kwetsbaarheden in de beveiliging eerder worden gevonden en verholpen.

Wat betekent open bron licenties?

Open source licenties zijn licenties die voldoen aan de Open Source Definition - in het kort: ze staan toe dat software vrij gebruikt, gewijzigd en verspreid kan worden. Om goedgekeurd te worden door het Open Source Initiative (OSI) moet een licentie een uitgebreid beoordelingsproces doorlopen.
De meest populaire en bekende open source licentie is de GNU General Public License (GPL), die werd gecreëerd door de Free Software Foundation (FSF). De GPL is een copyleft licentie, wat betekent dat afgeleide werken onder dezelfde voorwaarden gelicenseerd moeten worden. De FSF houdt ook een lijst bij van licenties die compatibel zijn met de GPL.
Andere populaire open source licenties zijn de MIT Licentie, de BSD Licentie en de Apache Licentie. Elk van deze licenties heeft verschillende voorwaarden, dus het is belangrijk om de licentieovereenkomst te lezen voordat u software gebruikt of verspreidt die onder een van deze licenties valt.

Door Finnegan

Vergelijkbare artikelen

Wat is het meervoud van database? :: Waarom kiezen voor open source?
Handige links