Huis > W > Wat Betekent De Afkorting Rdbms?

Wat betekent de afkorting Rdbms?

Relational Data Base Management System Relationele databank. Gekende voorbeelden zijn Oracle, Sybase en Informix.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat de afkorting MSI voor?

Micro Star International is een merk dat zijn wortels heeft in Taiwan. Het merk is bekend om zijn videokaarten.

Wat is database beheer?

Een informatiesysteemspecialist die zich bezighoudt met het ontwikkelen, beheren en beveiligen van databases in een organisatie. Deze functionaris wordt ook wel Database Administrator (DBA) genoemd.
Daarvan, hoe maak je een database ontwerp?
Het ontwerpproces bestaat uit de volgende stappen:
  1. Het doel van de database bepalen.
  2. De vereiste gegevens zoeken en organiseren.
  3. De gegevens opsplitsen in tabellen.
  4. Gegevensitems omzetten in kolommen.
  5. Primaire sleutels opgeven.
  6. Tabelrelaties instellen.
  7. Het ontwerp bijschaven.
  8. De normalisatieregels toepassen.

Waar moet een database aan voldoen?

Het is belangrijk dat een database kan voldoen aan de behoeften van de gebruikers. De database moet gegevens snel en efficiƫnt kunnen opslaan en opvragen. Hij moet een grote hoeveelheid gegevens kunnen verwerken. De database moet gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn. Dienovereenkomstig, wat is een ander woord voor database? De meest voorkomende alternatieve term voor database is databank.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat voor informatie vind je in databanken?

[informatica] een plaats waar informatie over bepaalde onderwerpen in digitale vorm verzameld, opgeslagen en geconsulteerd kan worden.
Men kan zich ook afvragen: wat is een query in sql?
Met een query (Engels voor vraagstelling) wordt in de informatica een opdracht bedoeld die aan een database wordt gegeven om een bepaalde actie uit te voeren, die ook potentieel gegevens teruggeeft. De term wordt ook gebruikt voor een zoekstring die in een zoekmachine wordt ingevoerd.

Dit in overweging nemend, is de data enkelvoud of meervoud?

Toelichting. Het woord data is een meervoudsvorm: het is het meervoud van het Latijnse woord datum in de (letterlijke) betekenis 'gegeven'; data betekent dus 'gegevens'. Als een meervoudig woord het onderwerp van de zin is, hoort daar een meervoudige persoonsvorm bij.
Wat is de data analyse? Gegevensanalyse is het proces waarbij informatie uit gegevens wordt gehaald. Het gaat om het gebruik van technieken zoals statistische analyse, datamining en machinaal leren om patronen in gegevens te vinden en te interpreteren. Gegevensanalyse kan worden gebruikt om trends te vinden, voorspellingen te doen en relaties tussen verschillende variabelen te begrijpen.

Kunnen gebruikmaken?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van de specifieke context en situatie. In het algemeen echter, als u vraagt of u iets al dan niet kunt gebruiken, is het antwoord waarschijnlijk ja.

Door Pandolfi

Vergelijkbare artikelen

Waarom kiezen voor WordPress? :: Wat is het meervoud van database?
Handige links