Huis > W > Wat Is Cyberpesten Youtube?

Wat is cyberpesten YouTube?

Content die verkeerd gedrag door fans aanspoort, zoals privédetails over anderen bekendmaken (doxing), anderen massaal denigreren of daartoe aanzetten op social media (dogpiling), in een groep of gecoördineerd zwartmaken (brigading) of lastigvallen buiten YouTube.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een abonnement op YouTube gratis?

Als je geen betaald account hebt op YouTube, krijg je vaak reclameblokken te zien. De advertenties verdwijnen met een betaald account, maar je moet wel een maandelijks bedrag betalen.

Wat zijn de gevolgen van pesten?

Slachtoffers gaan zichzelf door het pesten minder leuk vinden, vertrouwen hun leeftijdsgenoten niet en zijn bang om naar school te gaan. Die gevoelens kunnen leiden tot verder isolement, diepere depressie en nog meer pestgedrag van anderen. Het kan zelfs leiden tot gedachten over zelfmoord.
Dit in overweging nemend, wat doet pesten met je op latere leeftijd?
Wie als kind is gepest, kan de gevolgen pesten op latere leeftijd vaak nog voelen. Als een van de gevolgen pesten een trauma is, kan het je leven nog lange tijd kleuren. Een van de gevolgen pesten is een laag zelfbeeld. Je kunt je soms zo waardeloos voelen dat je niet meer wilt leven.

Wat voelt iemand die gepest wordt?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want iedereen ervaart pesten anders en zal daarom verschillende emotionele reacties hebben. Enkele veel voorkomende emoties die iemand die gepest wordt kan voelen zijn verdriet, woede, frustratie, hulpeloosheid en angst. Ze kunnen zich ook geïsoleerd voelen, angstig zijn en een laag zelfbeeld hebben. Als de pesterijen ernstig zijn, kunnen ze ook depressief worden en zelfmoordgedachten hebben. En nog een vraag, wat word gezien als cyberpesten? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het kan variëren afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. In het algemeen kan cyberpesten echter worden gedefinieerd als het gebruik van elektronische communicatie om een andere persoon opzettelijk lastig te vallen, te bedreigen of te vernederen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het verzenden van hatelijke of bedreigende berichten, het verspreiden van geruchten of gevoelige informatie, of het online stalken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een YouTube account zonder Google?

Er is een vereiste om in te loggen op YouTube. Als je al een e-mailaccount hebt en geen Gmail-account wilt, kun je een nieuw account aanmaken met een ander e-mailadres.

Mensen vragen ook: welke instanties kunnen helpen bij cyberpesten?

Er zijn diverse meldpunten waar je terecht kunt voor hulp en advies bij (online) pesten: Meldknop.nl » meldpunt voor vervelende ervaringen op internet. Bij pestweb.nl kun je je verhaal kwijt. Bij De Kindertelefoon staan ze klaar voor kinderen.
Dit in overweging nemend, hoe kan je iemand online pesten?
Digitaal pesten kan op veel manieren, bijvoorbeeld:
  1. Haatreacties achterlaten.
  2. Online roddelen.
  3. Wachtwoorden stelen.
  4. Hacken.
  5. Een nepaccount aanmaken.
  6. Buitensluiten op sociale media.
  7. Spammen en steeds berichten blijven sturen.
  8. Iemand belachelijk maken of voor schut zetten.

Dienovereenkomstig, wat zijn de gevolgen van pesten op lange termijn?

Pesten kan veel nadelige gevolgen hebben voor slachtoffers op korte en lange termijn.
...
Gevolgen voor de slachtoffers
  • Cognitieve schade, bijv. lagere leerprestaties of motivatie die achteruit gaan;
  • Fysieke schade, bijv. slaapproblemen;
  • Sociaal-emotionele schade, bijv. eenzaamheid, depressie, lager zelfbeeld, etc.
Wat gebeurd er als je gepest wordt? Als je gepest wordt, kan het voelen alsof je nergens heen kunt. Je kunt je bang, alleen en hulpeloos voelen. Je cijfers kunnen eronder lijden en je kunt een hekel aan school krijgen. Je kunt zelfs het gevoel krijgen dat je het verdient om zo behandeld te worden. Maar het is belangrijk om te onthouden dat pesten nooit jouw schuld is, en dat je altijd iets kunt doen om het te stoppen.
Als je wordt gepest, vertel het dan aan een volwassene die je vertrouwt, zoals een ouder, leraar of adviseur. Zij kunnen je helpen uitzoeken wat je nu moet doen. Je kunt pesten ook aan je school melden. De meeste scholen hebben een beleid tegen pesten, en zij zullen stappen ondernemen om je te helpen je veilig te voelen.
Kom op tegen pesten door je uit te spreken. Dit kan moeilijk zijn, maar het zal de pester laten zien dat je niet bang bent. Pesters pesten vaak mensen waarvan ze denken dat ze zwakker zijn dan zij. Als je de pester laat zien dat je sterk bent, zal hij je minder snel aanvallen.
Als je ziet dat iemand anders gepest wordt, wees dan geen toeschouwer. Kom op voor de gepeste persoon. Door de pester te laten zien dat er mensen zijn die tegen hem of haar opkomen, kan het pesten stoppen.
Je kunt het pesten ook tegengaan door lid te worden van een club of groep op school. Zo maak je vrienden en krijg je het gevoel dat je erbij hoort. Als je lekker in je vel zit, is het moeilijker voor de pester om je neer te halen.

Mensen vragen ook: wie zijn slachtoffers van pesten?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het kan afhangen van de individuele definitie van pesten. Enkele veel voorkomende groepen die vaak als slachtoffer van pesten worden beschouwd zijn echter kinderen, tieners en volwassenen. Dit komt omdat deze groepen vaak het doelwit zijn van pesters vanwege hun leeftijd, grootte of uiterlijk.

Door Myles

Vergelijkbare artikelen

Wat houdt computerwetenschappen in? :: Wat doen Cyberpesters?
Handige links