Huis > I > Is Hetzelfde?

Is hetzelfde?

Hetzelfde is een bijwoord met de betekenis 'gelijk, ongewijzigd'. Hetzelfde is het gebruikelijkst in de voorbeeldzin. Dezelfde en hetzelfde zijn aanwijzende voornaamwoorden als ze naar een zelfstandig naamwoord verwijzen; dezelfde verwijst naar de-woorden en meervouden, en hetzelfde naar het-woorden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een Gmail account hetzelfde als een Google-account?

U hebt al een Google-account als u Gmail gebruikt. U hoeft niet te betalen voor toegang tot sommige producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Ga naar de inlogpagina van het product als u zich wilt aanmelden bij uw Google-account.

Wat zijn de woordgroepen?

Een woordgroep is een opeenvolging van woorden die bij elkaar horen, maar die niet samen één woord vormen (ronde tafel, een heel mooi boek).
Wat dit betreft, wat is een foutieve samentrekking?
Foutieve samentrekking betekenis

In een zin met een foutieve samentrekking laat je woorden weg die je niet kunt weglaten. Als je een samengestelde zin schrijft, kun je vaak een woord of een paar woorden weglaten. Dit noemen we een samentrekking.

Trouwens, wat zijn de voegwoorden?

Een voegwoord is een woord dat andere woorden of woordgroepen samenvoegt. De meest voorkomende voegwoorden zijn "en", "maar" en "of". Vervolgens, welke woorden zijn homoniem? Homonieme woorden zijn woorden die hetzelfde worden uitgesproken als andere woorden, maar een verschillende betekenis hebben. Bijvoorbeeld, het woord "paar" kan een homoniem zijn voor het woord "peer" of het woord "pare".

Gerelateerde artikelen

Hoe controleert Spotify of je op hetzelfde adres woont duo?

Om te controleren of gezinsleden bij de beheerder van het abonnement wonen, hebben we hun volledige adres nodig. Het adres is gewijzigd door de beheerder. We kunnen hun informatie niet bevestigen.

Wat is een polysemie voorbeeld?

Polysemie is vaak het resultaat van metaforische of metonymische betekenisuitbreidingen. Het zonet gegeven voorbeeld van 'bloem' of een geval als 'vos' (dier/sluw persoon) berust op metafoor; de polysemie van een woord als 'glas' (doorschijnend materiaal/drinkbeker) berust op metonymie.
Wat betekent het woord voor?
ten behoeve van, ten gunste van ("datief"). eens met, positief tegenover, ten gunste van, pro. wat betreft, met betrekking tot, aangaande.

Welk woord heeft de meeste synoniemen?

Denk aan fiets, velo en rijwiel, waarvan het eerste in algemeen gebruik is, het tweede een regionale variant uit België en het derde een verouderde term uit het ambtelijk taalgebruik in Nederland.
Men kan zich ook afvragen: hoe noem je een letter die je in een woord niet uitspreekt? Er zijn een paar verschillende soorten letters die niet worden uitgesproken in woorden, afhankelijk van de taal. In het Engels zijn er stille letters die niet worden uitgesproken, zoals de letter "e" aan het eind van woorden als "cake" of "home". Er zijn ook letters die in bepaalde woorden niet worden uitgesproken, maar in andere woorden wel, zoals de letter "c" in het woord "city" en de letter "s" in het woord "island".

Men kan zich ook afvragen: is synoniem?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het grotendeels afhangt van de interpretatie van de term "synonymie". In het algemeen wordt synonymie beschouwd als de relatie tussen twee woorden die dezelfde of een soortgelijke betekenis hebben. Sommigen beweren echter dat synonymie meer is dan alleen een overeenkomst in betekenis, maar ook een overeenkomst in functie. Dit debat is grotendeels academisch en er bestaat geen duidelijke consensus over.

Door Hershell

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent diskette? :: Hoe noem je 2 woorden met dezelfde betekenis?
Handige links