Huis > W > Wat Betekent Diskette?

Wat betekent diskette?

Een diskette of floppy(disk) is een opslagmedium dat gebruikt wordt voor dataopslag in een computer. De diskette werd eind jaren zestig door IBM ontwikkeld in een 8 inchversie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Daarvan, wat betekent floppy's?

floppy - Zelfstandignaamwoord 1. (informatica) een opslagmedium voor informatie dat wordt gebruikt in een computer ♢ De floppy zat vast in de floppydrive. Woordherkomst Afkomstig van het Engelse woord floppy (flexibel, buigzaam) vanwege de buigbaarheid van het materiaal.
Men kan zich ook afvragen: hoeveel kan er op een floppy?
Floppy is het Engelse woord voor slap. Anders dan de hard disk waren de floppy disk dus slappe schijfjes. Op de eerste floppy disk van 8 inch paste 79.75 kB. Op de meeste floppy disk van 3 1/2 inch groot paste 1.44 MB aan informatie.

Dienovereenkomstig, wat te doen met oude floppy disk?

De beste manier om van een oude diskette af te komen is door deze te recyclen. De meeste elektronicawinkels hebben een recyclingprogramma voor oude elektronica, waaronder diskettes. U kunt ook bij uw gemeente informeren of zij een recyclingprogramma voor elektronica hebben. Wat was de eerste computer? De eerste computer was de Z1, ontworpen door de Duitse ingenieur Konrad Zuse in 1935. De Z1 was een mechanisch apparaat dat gebruik maakte van relais om berekeningen uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Welk type extern geheugen is een cd rom?

Voorbeelden van externe geheugens zijn: harde schijf. diskette. optische schijven, zoals cd-rom, dvd of blu-ray.
Hoe zwaar was de eerste computer?
De Osborne 1 uit 1981 wordt beschouwd als de eerste draagbare computer die commercieel op de markt kwam. Hij was zo groot als een koffer en had een handvat om er gemakkelijk mee te kunnen lopen, gezien het gewicht van 12 kg geen overbodige luxe.

Hoe is de computer ontstaan?

Eind 19e eeuw construeerde Herman Hollerith telmachines die werkten op basis van invoer met ponskaarten. Aan de telmachines werden sorteermachines verbonden, eenvoudige bewerkingen op bestanden met grote hoeveelheden gegevens werden zo mogelijk gemaakt. Pas in 1938 werd de eerste computer gebouwd door Konrad Zuse.
Waarom werd de eerste computer gemaakt? De eerste computers werden ontworpen om mensen te helpen efficiënter berekeningen uit te voeren. Vóór de uitvinding van de elektronische computer gebruikten mensen mechanische rekenmachines om wiskundige bewerkingen uit te voeren. Deze mechanische rekenmachines waren traag en konden alleen worden gebruikt door getrainde deskundigen. De eerste elektronische computers werden gemaakt om dit probleem op te lossen.

Trouwens, wat is de opslagcapaciteit van een cd?

Een CD kan tot 700 MB gegevens opslaan.

Door Dulcle

Vergelijkbare artikelen

Waar staat rom voor in cd-rom? :: Is hetzelfde?
Handige links