Huis > W > Wat Betekent De Naam Maatje?

Wat betekent de naam maatje?

Maatje is afgeleid van Martinus. Martinus is een jongensnaam die oorspronkelijk een Latijnse bijnaam was. De naam werd vooral gebruikt voor slaven en later voor martelaren. Het is een verkleinvorm van 'martius', wat 'van Mars' betekent.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat is een maatje jenever?

maatje Een maatje is een inhoudsmaat uit de tijd dat jenever in de tapperijen nog uit het vat en per kan werd verkocht. Op 1 februari 1809 werd de inhoud van een maatje in Nederland officieel vastgesteld op 1/10 liter.
Wat is de inhoud van een maatje?
Een maatje is een oude inhoudsmaat. Voor granen was 1 maatje gelijk aan 2 spint, soms echter ook wel 1/8 spint. Na 1820 werd een maatje in Nederland gelijkgesteld aan 0,001 mud voor droge waren, dus 0,1 liter of 1 deciliter; en 0,001 vat voor natte waren.

Dus, hoeveel borrels zitten er in een liter jenever?

Een liter gin is ongeveer 33,8 ons. Een standaarddrankje is 1,5 ons. Er zitten dus ongeveer 22,5 drankjes in een liter gin. Dus, hoeveel cc is een jeneverglas? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de grootte van een gin-glas kan per fabrikant verschillen. De meeste jeneverglazen hebben echter een inhoud van 6 tot 8 ounces, wat overeenkomt met ongeveer 177 tot 237 milliliter. Een gin-glas heeft dus meestal een inhoud van 177 tot 237 kubieke centimeter.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Hoeveel glazen haal je uit 70 CL?

Ongeveer 6 à 7 glazen per fles afhankelijk van de inhoud van de fles wijn.
Hoeveel glazen uit 1 liter whiskey?
Met één fles sterke drank kan je 15 à 20 glazen vullen, gemixt of puur met ijs erbij.

Wat dit betreft, hoeveel cl gaat er in een mixdrank?

Hoeveel alcohol bevat een standaardglas bier, wijn of sterkedrank?
Aantal ml per glas, blikje of flesAantal ml alcohol
Mixdrank/ Flesje27515,4
Shooter204
Glas sterke- drank3512,25
Fles sterke- drank750262,5
Wat dit betreft, hoeveel jenever in een glas? Het antwoord op deze vraag hangt af van de grootte van het glas en het gewenste alcoholgehalte van de drank. Een standaarddrankje wordt meestal gedefinieerd als 1,5 ounce (43,5 milliliter) gin, dus een glas van 8 ounce (236,6 milliliter) zou ongeveer 5,3 standaarddrankjes bevatten.

Waar zit meer alcohol in glas bier of jenever?

Er zit meer alcohol in een glas jenever dan in een glas bier. Gin is een gedistilleerde drank en bier is een gegiste drank. Door distillatie wordt het water uit het bier verwijderd en blijft de alcohol over.

Door Tymothy

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel CC is een glas port? :: Waarom is het hij wil en niet hij wilt?
Handige links