Huis > W > Wat Moet Er In Het Personeelsdossier Zitten?

Wat moet er in het personeelsdossier zitten?

De volgende documenten zijn wettelijk verplicht om in een personeelsdossier op te nemen:
  • Stamkaart: NAW-gegevens, geboortedatum, ID-nummer, functie(s)
  • Kopie identiteitsbewijs of paspoort.
  • Arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden.
  • Informatie over functioneren & ontwikkeling.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

En nog een vraag, kun je werken zonder arbeidsovereenkomst?

Is er geen schriftelijke arbeidsovereenkomst maar wordt er wel gewerkt, loon ontvangen en is er een gezagsverhouding? Dan geldt het als een mondelinge arebidsovereenkomst. Ook indien er gedurende 3 maanden wekelijks of minimaal 20 uur per maand gewerkt wordt, is wettelijk sprake van een arbeidsovereenkomst.
Daarvan, wat mag er wel en niet in een arbeidsovereenkomst staan?
Je mag niet zomaar informatie van je werkgever doorgeven aan een ander. Om er voor te zorgen dat jij dat niet doet kan je werkgever een geheimhoudingsbeding in je contract zetten. Daarin staat dan dat het verboden is vertrouwelijke of concurrentiegevoelige gegevens van het bedrijf te delen.

Wat zijn de vier kenmerken van een arbeidsovereenkomst?

Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer waarin de voorwaarden van de arbeidsrelatie zijn vastgelegd. De vier belangrijkste kenmerken van een arbeidsovereenkomst zijn:
1. Het schept een arbeidsverhouding tussen de werkgever en de werknemer.
2. Het legt de voorwaarden van die arbeidsverhouding vast.
3. Het kan schriftelijk of mondeling zijn en blijkt meestal uit een aanbod en een aanvaarding.
4. Het is juridisch bindend voor beide partijen. Men kan zich ook afvragen: wat wordt er bedoeld met vormvrij? In wezen betekent vormvrij dat de verzamelde gegevens in elk formaat kunnen zijn en geen specifieke structuur hoeven te hebben. Dit soort gegevens is vaak ongestructureerd of semi-gestructureerd, wat de analyse ervan kan bemoeilijken. Vormvrije gegevens kunnen echter zeer waardevol zijn voor het begrijpen van consumentengedrag of het ontdekken van trends.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Mensen vragen ook: wat is een klein dienstverband?

In deze zaak is onder meer geoordeeld dat de problematiek met betrekking tot de genoemde recuperatiefunctie bij werknemers met een heel klein dienstverband (bijvoorbeeld een nul-uren of oproepcontract waarbij een werknemer voor circa 10 tot 15 uur in de maand wordt opgeroepen (dit zijn vaak scholieren of studenten met
Kan een arbeidsovereenkomst ook mondeling?
Het is wettelijk niet verplicht om een arbeidsovereenkomst schriftelijk aan te gaan. Een arbeidsovereenkomst kan dus ook mondeling of zelfs stilzwijgend overeengekomen worden, al is dit laatste natuurlijk niet aan te raden.

Bovendien, heb ik recht op overuren?

De wet regelt niets over overwerk. Kijk daarom of in uw contract of cao afspraken staan over overwerk. Meestal is af en toe overwerken verplicht. U kunt het overwerk dan niet weigeren.
Heb ik recht op meer uren? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het van verschillende factoren afhangt, waaronder uw arbeidsovereenkomst, staats- en federale wetten en het beleid van uw werkgever. U kunt echter recht hebben op meer uren als u overwerkt of als u een werknemer in loondienst bent die geacht wordt meer dan 40 uur per week te werken. U moet met uw werkgever spreken om uw zorgen te bespreken en vast te stellen of u recht hebt op meer uren.

Wat dit betreft, wat zijn je rechten en plichten bij een 0 uren contract?

Een "nulurencontract" is een contract tussen een werkgever en een werknemer waarin de werknemer ermee instemt om nul uren te werken. De werkgever is niet verplicht om een minimumaantal uren te werken en de werknemer is niet verzekerd van een minimumaantal uren.

Door Lucy

Vergelijkbare artikelen

Waar bestaat cd uit? :: Wat betekent datum in dienst cao?
Handige links