Huis > W > Waar Bestaat Cd Uit?

Waar bestaat cd uit?

Cd's worden van polycarbonaat gemaakt, een speciaal soort plastic. Dat zijn deze korrels. De korrels gaan in de machine en worden verhit. Ze smelten en daarna worden ze op de stempel geperst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: hoe lang bestaat de cd speler?

De bedrijven Philips en Sony hadden de cd ontworpen om muziek op te zetten. De eerste cd's werden in 1982 in een fabriek in Duitsland gemaakt. Een jaartje later lagen ook de eerste cd-spelers in de winkel. In 1986 werden er al meer cd-spelers verkocht dan platenspelers.
Wat kwam er voor de cd?
Niet vreemd: de cd was immers bedoeld als opvolger van de lp. Na jaren van testen en bijschaven werd in 1978 echter de cd-schijf met een diameter van 11,5 cm aan de internationale pers gepresenteerd.

Bovendien, waar komt de cd vandaan?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de context waarin hij wordt gesteld. Als de vraag gaat over de oorsprong van het Compact Disc-formaat, dan is het antwoord dat het in de jaren zeventig door Philips en Sony is ontwikkeld. Als de vraag gaat over de oorsprong van een specifieke CD, dan hangt het antwoord af van wie de CD heeft gemaakt. Wie heeft de dvd uitgevonden? De DVD werd in 1995 uitgevonden door een team ingenieurs van Philips en Sony. Het team werd geleid door Shouichi Nakamura en Katsumi Ijichi.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Dienovereenkomstig, is cd met een hoofdletter?

De afkorting van compact disc is cd, klein en zonder puntjes. De afkorting van corps diplomatique is CD, met hoofdletters.
Daarvan, wat is de afkorting van cd?
Afkorting van 'compact disk'. Een schijfje dat oorspronkelijk voor de opslag van muziek werd gebruikt maar later ook voor de opslag van andere gegevens. Voorbeelden van dergelijke cd's zijn de cd-rom, de cd-r en de cd-rw.

Wat was het eerste album dat op cd verkrijgbaar was?

Wat was de eerste CD ooit? De eerste CD ooit waarvan het de bedoeling was om uit te brengen, was het album van de Zweedse groep ABBA -The Visitors. Philips maakte dit album op CD samen met platenmaatschappij Sony in 1981. De CD verscheen toen trouwens nog niet in de winkels.
Hoe lang gaat een cd mee? Een CD gaat lang mee als hij goed wordt onderhouden. Cd's kunnen worden beschadigd door hitte, zonlicht, water en krassen. Als een CD goed verzorgd wordt, kan hij tientallen jaren meegaan.

Hoe wordt een cd gelezen?

Een CD wordt gelezen door een laserstraal die op het oppervlak van de schijf wordt gericht. De laserstraal weerkaatst tegen het oppervlak van het schijfje en wordt gelezen door een fotosensor. De laserstraal wordt opgewekt door een laserdiode en gefocusseerd door een lens. De fotosensor zet het gereflecteerde licht om in elektrische signalen.

Door Trilbi Sposato

Vergelijkbare artikelen

Waarom Dire Straits uit elkaar? :: Wat moet er in het personeelsdossier zitten?
Handige links