Huis > I > Is Het Annes Of Anne's?

Is het Annes of Anne's?

Let op: als er geen verwarring over de lengte van de laatste klank kan zijn, staat er geen 's achter het woord, maar alleen een s. Het boek van Anne: Annes boek. Het boek van Jordie: Jordies boek. Het boek van Erik: Eriks boek.

Lees verder

Dit in overweging nemend, hoe gebruik je apostrof s?

Apostrof + s

De apostrof is verplicht als de naam eindigt op: een lange klank die met één enkele a, i, o, u of y wordt geschreven: Anna's jas, Evi's moeder, Otto's jas, Adu's tas, Randy's moeder; op een enkele e die als 'ee' klinkt: Zoë's baan.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een komma s?
Die komma intikken is sowieso al ingewikkeld: je moet eerst de apostrof-toets indrukken en dan de spatiebalk, om te voorkomen dat het tekentje als accent op een letter terecht komt. Toetsenborden gekoppeld aan Windows maken er dan ook nog het 'aanhalingstekens openen'-teken van.

Wat is de betekenis van S?

De letter "S" heeft meerdere betekenissen op verschillende technische gebieden. In computerprogrammering wordt "S" vaak gebruikt als afkorting voor het gegevenstype string. In de elektrotechniek is "S" het symbool voor de siemens, de eenheid van elektrische geleiding. In de wiskunde wordt "S" gebruikt als symbool voor een verzameling. Dienovereenkomstig, waarom is het weglatingsstreepje nuttig? Het weglatingsteken is een leesteken (-) dat wordt gebruikt om een weggelaten woord of zin in een zin aan te geven. Het is ook bekend als opschortingspunt, ellipsstreepje of ellipsmarkering. Het weglatingsteken is nuttig om ontbrekende informatie in een zin aan te geven, of om een pauze in te lassen voor een dramatisch effect.

Welke kant apostrof?

De apostrof, het weglatingsteken of het afkappingsteken is een leesteken in de vorm van een kommaatje bovenaan de regel ('). Sinds de introductie van schrijfmachines en vooral sinds de opgang van computers wordt voor de apostrof vaak hetzelfde teken gebruikt als voor het accent.
Bovendien, waar zet je komma's in een zin?
Je moet altijd een komma plaatsen:
  1. in opsommingen;
  2. achter een briefaanhef;
  3. na een slotgroet;
  4. na een aanspreking;
  5. tussen twee bijvoeglijk naamwoorden die bij hetzelfde zelfstandig naamwoord horen.

Dienovereenkomstig, wat is een apostrofe?

Een apostrof (of aanspraak) is een stijlfiguur waarbij het woord tot een of meer personen wordt gericht. Vaak tegen een overleden of niet aanwezige persoon, of zelfs een object. Dit aanspreken van een tweede persoon, "jij" of "u", wordt in' retorica's uit de klassieke oudheid gerekend tot de tropen.
Wat dit betreft, wat betekent trema's? Trema is een soort diakritisch teken dat wordt gebruikt om een bepaalde uitspraak van een letter in een woord aan te geven. De trema wordt boven een letter geplaatst om aan te geven dat deze los van de letter ervoor moet worden uitgesproken. Het woord "coöperate" wordt bijvoorbeeld uitgesproken als "koh-uh-per-ayt", waarbij het trema aangeeft dat de "o" en "e" als aparte lettergrepen worden uitgesproken.

Dus, hoe krijg ik apostrof?

Als je een apostrof wilt maken, heb je een paar opties. Een daarvan is het gebruik van de HTML-code voor een apostrof, die
Een andere mogelijkheid is het kopiëren en plakken van een apostrof uit een andere bron, zoals een tekstverwerkingsdocument.

Door Graybill Venhorst

Hoe schrijf je een S? :: Welke tekens gebruik je als iemand iets zegt?
Handige links