Huis > W > Welke Tekens Gebruik Je Als Iemand Iets Zegt?

Welke tekens gebruik je als iemand iets zegt?

Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter en valt de punt, het uitroepteken of het vraagteken binnen de aanhalingstekens. enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele aanhalingstekens voor dat woord.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Dus, welke leestekens gebruik je wanneer?

aanhalingstekens: zet een punt of een vraagteken steeds binnen de aanhalingstekens. Kondig een opsomming, een uitleg, een citaat of een reden aan met een dubbele punt. Vermijd verwarring: gebruik nauwelijks gedachtestreepjes en haakjes.
Men kan zich ook afvragen: is het punt apostrof of apostrof punt?
Als een zin eindigt met een citaat (bijvoorbeeld directe rede) dat op zichzelf een hele zin is, dan staat de slotpunt van die aangehaalde zin voor het aanhalingsteken. Er komt geen extra punt meer na het aanhalingsteken om de volledige zin (Hij zei) af te sluiten.

Dus, wat is het verschil tussen 1 of 2 aanhalingstekens?

Het verschil tussen 1 of 2 aanhalingstekens is dat 2 aanhalingstekens worden gebruikt voor aanhalingstekens binnen een zin, terwijl 1 aanhalingsteken wordt gebruikt voor het einde van een zin. Trouwens, waar staan leestekens? Leestekens zijn een soort grammaticale markering die worden gebruikt om de structuur en organisatie van een zin aan te geven. Ze komen in bijna elke zin voor, en hun plaatsing kan variëren afhankelijk van het type leesteken dat wordt gebruikt. Een punt wordt bijvoorbeeld meestal aan het eind van een zin geplaatst, terwijl een komma meestal wordt geplaatst na een lijst van punten of na een bijzin die de hoofdzin onderbreekt.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Dus, waar moet je een punt zetten?

Aan het einde van een zin schrijf je (meestal) een punt. Daarmee laat je zien dat de zin is afgelopen.
Welke voegwoorden geen komma?
Tik geen komma na een korte hoofdzin of na een 'gewoon' eerste zinsdeel. Zet wél een komma bij zinnen die beginnen met voegwoorden als maar, omdat, want, hoewel en als de zin begint met een bijzin.

Dit in overweging nemend, kan je een en na een punt zetten?

De meeste schrijvers (en andere mensen) weten dat het woordje 'en' niet achter een komma of punt kan. Er is een minuscule kans dat het mag. Misschien dat het 1 op de 50 keer wordt toegelaten. Sommige schrijvers komen er nog mee weg door te zeggen dat dat hun schrijfstijl is.
Vervolgens, is het komma of komma? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke context waarin de komma wordt gebruikt. In het algemeen geldt echter dat als de komma wordt gebruikt om twee onafhankelijke clausules te scheiden, hij moet worden gevolgd door een coördinerend voegwoord (bijvoorbeeld en, maar, want, noch, maar, of). Wordt de komma gebruikt om een afhankelijke bijzin in te leiden, dan hoeft hij niet gevolgd te worden door een coördinerend voegwoord.

Is het een of één?

Dit is een moeilijke vraag om definitief te beantwoorden zonder meer te weten over de context waarin hij wordt gesteld. Maar in het algemeen is het antwoord waarschijnlijk "één".

Door Philan

Vergelijkbare artikelen

Is het Annes of Anne's? :: Waar zet je komma's in een zin?
Handige links