Huis > W > Wat Kun Je Met Css?

Wat kun je met CSS?

Je kan doormiddel van CSS de opmaak en vormgeving vanuit één bestand regelen voor de hele website. Dit betekent dat je vanuit een style sheet niet alleen bijvoorbeeld de kleur en het lettertype van de tekst kunt bepalen, maar de vormgeving, opmaak en presentatie van de totale website.

Lees verder

Wat dit betreft, wat is het verschil tussen html en css?

Waar HTML zorgt voor een algemene layout, is CSS gemaakt om te details te voorzien. Denk daarbij aan onderandere de exacte positie van een element, kleuren, lettertype, letter groote en veel meer.
Hoe maak je een CSS bestand?
Maak een nieuw CSS bestand

Klik in het dialoogvenster op CSS stylesheet. Voer vervolgens een naam in voor uw CSS stylesheet en klik op Create.

Waar staat de afkorting HTML?

HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Het is de standaard opmaaktaal voor het maken van webpagina's en webtoepassingen. Vervolgens, is css een programmeertaal? CSS (Cascading Style Sheets) is geen programmeertaal. Het is een stylesheet-taal die wordt gebruikt voor het beschrijven van de presentatie van een document dat is geschreven in een markup-taal. Een stylesheet is een verzameling regels die een webbrowser vertelt hoe een document geschreven in HTML of XML moet worden weergegeven.
CSS wordt gebruikt om alle HTML-tags op te maken, inclusief de body van het document, koppen, paragrafen en andere stukken tekst. CSS kan ook worden gebruikt om de weergave van tabelelementen, rasterelementen en afbeeldingen vorm te geven.

Waarom is het handig om je CSS op te slaan in een apart bestand?

Afzonderlijke bestanden is een goed idee, want het maakt het makkelijk hetzelfde stylesheet voor verscheidene HTML-pagina's te gebruiken: je hoeft het stylesheet maar één keer te schrijven. Maar voor deze stap houden we alles in één bestand. We zullen een <style> element aan de HTML moeten toevoegen.
Men kan zich ook afvragen: wat is html css en javascript?
Javascript is een programmeertaal voor het digitale web. Dankzij Javascript kunnen we HTML en CSS dynamisch maken. Met Javascript kunnen we berekeningen maken, data valideren en een website interactief maken. HTML, CSS en Javascript vormen samen de front-end van een website.

Bovendien, hoe werk je met html?

HTML is de afkorting voor Hyper Text Markup Language. Van de HTML codering zelf zul je op een website niets zien. De browser herkent automatisch dat het bestand in HTML is geschreven en zal de codering omzetten naar koppen, lettertypes, afbeeldingen of hyperlinks. Dit noem je ook wel de statische kant van de website.
Wat doe je met Javascript? Aangenomen dat je vraagt waar Javascript voor gebruikt wordt:
Javascript is een programmeertaal die gebruikt kan worden om interactiviteit toe te voegen aan websites. U kunt Javascript bijvoorbeeld gebruiken om uitklapmenu's te maken, of om verschillende inhoud te tonen op basis van de invoer van de gebruiker.

Vervolgens, hoe koppel je css aan html?

Er zijn drie manieren om CSS aan HTML te koppelen:
1. Inline CSS
2. Interne CSS
3. Externe CSS
Inline CSS is de snelste manier om CSS op HTML toe te passen. Om inline CSS te gebruiken, voegt u gewoon het style attribuut toe aan het betreffende HTML element. Het style attribuut kan elke willekeurige CSS eigenschap bevatten.
Interne CSS wordt gebruikt wanneer u CSS wilt toepassen op een enkele pagina. Om interne CSS te gebruiken, voegt u het