Huis > W > Wat Is Cc Medisch?

Wat is CC medisch?

afkorting voor kubieke centimeter, o.a. de gebruikelijke inhoudsmaat bij het opgeven van bloedspiegels (zie aldaar).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is extensie medisch?

Het tegenovergestelde van verlengen is buigen.

Hoe spel je CC en?

De correcte spelling van de afkorting voor carbon copy (of copie conforme) is cc, met kleine letters en zonder punten. Hetzelfde geldt voor de afkorting cc voor 'cubic centimetre' en 'cultureel centrum'. Ook het werkwoord cc'en wordt met kleine letters en zonder punten geschreven.
Wat betekent CC onderaan een document?
Cc is de afkorting van ofwel het Engelse 'carbon copy' ofwel het Franse 'copie conforme'. Er wordt mee aangegeven wie een kopie, afschrift of exemplaar van een brief of mail ontvangt.

Wat betekent CC in chat?

CC is een initialisme dat staat voor "carbon copy". Het wordt vaak gebruikt in e-mail en chat om aan te geven dat een bericht naar meerdere ontvangers moet worden gestuurd. Wat betekent 100 CC? De term "CC" staat voor kubieke centimeter, een meeteenheid voor volume. In het geval van motoren wordt CC gebruikt om de cilinderinhoud te meten, ofwel het totale volume lucht/brandstofmengsel dat een motor tijdens één volledige bedrijfscyclus kan verwerken. Deze waarde wordt meestal gebruikt om de grootte van een motor aan te geven, waarbij een groter CC-getal staat voor een grotere motor. Een 100 CC-motor is bijvoorbeeld kleiner dan een 200 CC-motor.

Gerelateerde artikelen

Waar staat CAD voor medisch?

Blaaskatheterisatie maakt het mogelijk een buisje in de blaas in te brengen voor een langere periode. De verblijfskatheter is een synoniem.

Dus, wat is het verschil tussen cl en cc?

"cc" betekent "cubic centimeter" dus 150 cc = 150 cm3 = 0,150 dm3 = 0,150 liter = 15 cl.
Men kan zich ook afvragen: hoe veel is 50 cc?
50 cc kan verwijzen naar: 50 cc, een inhoudsmaat (1000 cc = 1 liter) de cilinderinhoud van bromfietsen/scooters.

Wat dit betreft, hoeveel druppels is 25 ml?

Bij waterige vloeistof is 1 ml altijd gelijk aan 20 druppels, dus 2 mg = 20 druppels.
Je kunt ook vragen hoe zet je cc in een brief? Als u wilt aangeven dat u een kopie van de brief naar iemand anders stuurt, kunt u "cc:" (zonder de aanhalingstekens) schrijven, gevolgd door de naam van de persoon aan wie u de brief stuurt.

Hoe werkt een BCC?

Een BCC, of blind carbon copy, is een manier om een kopie van een e-mail naar iemand te sturen zonder dat de andere ontvangers dat weten. Om dit te doen, voegt u het e-mailadres van de BCC-ontvanger toe in het BCC-veld in uw e-mailprogramma, en de e-mail wordt naar hem of haar gestuurd zonder dat de andere ontvangers het e-mailadres zien.

Door Vergos Ferrucci

Vergelijkbare artikelen

Wat is CC website? :: Wat kun je met CSS?
Handige links