Huis > W > Wat Betekent Cache Leegmaken?

Wat betekent cache leegmaken?

Ook kun je het cachegeheugen van je browser op je Android telefoon wissen. Wat gebeurt er als je deze cache wist? In deze cachegegevens zijn je bezochte websites en bepaalde data hiervan, zoals afbeeldingen en bestanden, tijdelijk opgeslagen. Heel handig, als je snel weer terug wilt naar een site.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dienovereenkomstig, waarom cache verwijderen?

Hoe meer informatie er in de cache wordt opgeslagen, des te langzamer zal uw computer op internet surfen. Het verwijderen van de cachedata helpt bij het oplossen van problemen, helpt de laadtijd van webpagina's te verhogen en verhoogt de prestaties van uw computer.
Kun je Cachegegevens wissen?
Mocht je de cache willen leegmaken of de data helemaal willen verwijderen, ga dan naar Instellingen / Opslagruimte en druk op Ruimte vrijmaken. De telefoon of tablet kan dan laten zien welke tijdelijke bestanden meteen weg kunnen.

Waarom cache?

Er zijn een aantal redenen waarom caching wordt gebruikt:
1. Om de toegang tot veelgebruikte gegevens te versnellen. Wanneer gegevens worden gecached, worden ze opgeslagen in het geheugen en zijn ze veel sneller toegankelijk dan wanneer ze op schijf staan.
2. Om de hoeveelheid verkeer van en naar een server te verminderen. Door gegevens te cachen, kunnen ze vanuit de cache worden geserveerd zonder dat er telkens een verzoek naar de server moet worden gestuurd.
3. Om de belasting van een server te verminderen. Door gegevens te cachen worden er minder verzoeken naar de server gestuurd, wat de prestaties kan verbeteren.
4. Om gegevens beschikbaar te maken wanneer een server uitvalt of niet beschikbaar is. Als gegevens in de cache zijn opgeslagen, zijn ze nog steeds toegankelijk, zelfs als de server uitvalt. Dit in overweging nemend, wat gebeurt er als je cache geheugen wist? Wanneer u het cachegeheugen wist, worden alle gegevens in de cache verwijderd. Dit kunnen gegevens zijn die specifiek zijn voor een bepaalde app, maar ook gegevens die door het systeem zelf worden gebruikt. Cache-gegevens worden meestal opgeslagen op een tijdelijke locatie, zodat ze snel toegankelijk zijn wanneer ze nodig zijn. Als ze echter niet langer nodig zijn, kunnen ze veilig worden verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Waarom moet je af en toe de cache van je browser wissen?

Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer. Hieronder vind je de nodige instructies om de cache te wissen in de meest gebruikte browsers.
Wat is een cache probleem?
Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.

Waar wordt cache opgeslagen?

Omdat het cachegeheugen wordt opgeslagen op de lokale schijf van een computer of ander smart device, kunnen mensen die toegang hebben tot je computer (huisgenoten, partner of kinderen) toegang krijgen tot dit geheugen. Het wordt voor deze mensen dan mogelijk om je cache gegevens in te zien.
Wat zijn gebruikersgegevens? Gebruikersgegevens zijn gegevens die specifiek zijn voor een individuele gebruiker en kunnen worden gebruikt om hem te identificeren. Dit kunnen gegevens zijn zoals hun naam, e-mailadres en wachtwoord. Het kunnen ook gegevens zijn over hun activiteit op een website of app, zoals welke pagina's ze bezoeken en welke artikelen ze kopen.

Hoe leeg ik de cache van een app?

Het proces voor het legen van de cache van een app is afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem. Bijvoorbeeld, op een iPhone met iOS 11 of later, moet je naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone Opslag. Selecteer daar de app waarvan u de cache wilt wissen en tik op "App leegmaken". Bevestig de actie door nogmaals op "App offloaden" te tikken en de cache van de app wordt gewist.

Door Boarer Cridland

Vergelijkbare artikelen

Wat heb je nodig om een brug te bouwen? :: Wat kost alleen internet?
Handige links