Huis > H > Hoe Weet Je Welke Subnetmask Je Moet Gebruiken?

Hoe weet je welke Subnetmask je moet gebruiken?

Op Windows

Ga naar Configuratiescherm > Netwerk en Internet > Netwerkcentrum; Klik op je netwerknaam en vervolgens op Details; Hier vind je het subnetmasker samen met andere details.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat is een Netwerkmasker?

Een netwerkmasker, subnetmask of ook wel netmask is een binair getal dat wordt gebruikt om een scheiding, ofwel subnet aan te brengen in de IP-adressering. De IP-adressen binnen dit subnet vallen binnen hetzelfde broadcast-domain. Dit heeft tot gevolg dat een broadcast niet over het gehele internet wordt verzonden.
Dienovereenkomstig, wat is het netwerk adres?
Een IP-adres is een uniek adres dat een apparaat op internet of in een lokaal netwerk identificeert. IP staat voor 'Internet Protocol', wat de verzameling regels is voor de indeling van de gegevens die via internet of het lokale netwerk worden verzonden.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een subnet?

Een subnet maken
Een subnet maken gaat in twee stappen. Eerst maakt u het subnet zelf. Ten tweede maakt u een associatie tussen het subnet en de routetabel die door het subnet zal worden gebruikt.
Het subnet maken
Om het subnet te maken, gebruikt u de VPC-beheerconsole, kiest u de VPC waarmee u wilt werken en kiest u Subnetten. Kies vervolgens Create Subnet.
In het dialoogvenster Create Subnet doet u het volgende:
Bij Name tag voert u een naam in voor het subnet.
Kies voor VPC de VPC waarin u het subnet wilt maken.
Kies voor beschikbaarheidszone de beschikbaarheidszone waarin u het subnet wilt maken.
Voer voor CIDR-blok het netwerkbereik voor het subnet in, zoals 10.0.0.0/24. Het netwerkbereik moet binnen het totale netwerkbereik van de VPC liggen en mag niet overlappen met het netwerkbereik van een ander subnet in de VPC.
Kies Create.
De subnetassociatie aanmaken
Als het subnet is aangemaakt, moet u het associëren met een routetabel. Gebruik hiervoor de VPC-beheerconsole, kies de VPC waarmee u wilt werken en kies Routetabellen. Kies vervolgens de routetabel die u met het subnet wilt gebruiken en kies het tabblad Subnetkoppelingen. Kies Bewerken, schakel het selectievakje naast het subnet in en kies Opslaan. Dienovereenkomstig, wat is het doel van het subnetmasker? Een subnetmasker wordt gebruikt om aan te geven welk deel van een IP-adres bij het netwerk hoort en welk deel bij de host.

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Vervolgens, wat is mijn subnet mask ziggo?

Met de subnetmask wordt bepaald of IP nummers wel of niet in hetzelfde netwerk zitten. Als een apparaat een IP nummer heeft van 192.168.178.11 en de subnetmask is /24 ( = 255.255.255.0 ), dan betekent dat, dat het apparaat kan communiceren met alle apparaten op netwerk/IP-range 192.168.178.
Wat is mijn IP-adres?
Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.

Wat zijn Subnetwerken?

Dit verdelen van het netwerk wordt subnetting genoemd. Elk subnet heeft een eigen adres en deze subnetten worden met elkaar verbonden via een router. De router heeft netwerkadres en subnetmasker nodig om te bepalen of een binnenkomend IP-pakket naar een van zijn subnetwerken gerouteerd moet worden.
Dienovereenkomstig, wat is de standaardgateway? De standaardgateway is de next hop router voor alle pakketten die niet bestemd zijn voor een lokaal subnet. De standaardgateway is meestal de router die het lokale netwerk met het Internet verbindt.

Bovendien, heb je altijd hetzelfde ip-adres?

Nee, u hebt niet altijd hetzelfde IP-adres. IP-adressen worden aan apparaten toegewezen door een DHCP-server of handmatig door een netwerkbeheerder. DHCP-servers wijzen doorgaans een nieuw IP-adres toe aan een apparaat wanneer het verbinding maakt met het netwerk. Dit komt omdat IP-adressen over het algemeen per sessie aan apparaten worden toegewezen. Sommige DHCP-servers staan echter toe dat IP-adressen permanent aan apparaten worden toegewezen. In dat geval verandert het IP-adres niet, tenzij het apparaat handmatig wordt geconfigureerd om een ander IP-adres te gebruiken of de DHCP-server opnieuw wordt geconfigureerd.

Door Tammany

Vergelijkbare artikelen

Waar is een IP-adres uit opgebouwd? :: Hoe maak ik een IP-adres?
Handige links