Huis > W > Wat Is Iemand Trollen?

Wat is iemand trollen?

De benaming komt uit het Engels en betekent “vissen met een lijn die achter een boot hangt”. Iemand die aan trolling doet heet dan een “troll”. Een troll probeert online ruzie, discussies of emotionele reacties uit te lokken bij anderen. Dat kan bijvoorbeeld door beledigende opmerkingen te maken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik zien waar iemand zich bevindt?

U kunt iemands locatie vinden met de Google Maps app. U kunt op het profiel van de persoon tikken om de locatie te delen. Tik op het pictogram van een vriend om de locatie van de persoon bij te werken. Het is tijd om te vernieuwen.

Mensen vragen ook: hoe herken je een trol?

Achter een trol of nepprofiel schuilt altijd een echt persoon, maar dan met een valse naam en foto. Trollen worden om 2 redenen ingezet: Provoceren en reacties uitlokken. Dit zie je vaak op internetfora.
En nog een vraag, wat zijn internettrollen en hoe herken je ze?
Een internettrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij (meestal is het een "hij") probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel.

Mensen vragen ook: wat betekent een trol?

Een trol is een persoon die opzettelijk opruiende, beledigende of provocerende berichten plaatst in een online gemeenschap, zoals een forum, chatroom of blog, met de bedoeling andere gebruikers tot een emotionele reactie te provoceren of de gemeenschap te verstoren.
De term "trollen" zou zijn ontstaan uit een vistechniek waarbij aas aan een lijn wordt gelaten en in het water blijft drijven om vis aan te trekken. De term "trollen" werd begin jaren negentig voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar het plaatsen van opruiende of beledigende berichten in nieuwsgroepen met de bedoeling andere gebruikers tot een emotionele reactie aan te zetten.
De term "trol" is gebruikt om een breed scala aan online gedragingen te beschrijven, van het simpelweg plaatsen van beledigende of opruiende berichten tot meer opzettelijke en systematische pesterijen en misbruik. Sommige trollen houden zich bezig met wat bekend staat als "griefing", het opzettelijk veroorzaken van emotioneel leed bij anderen in online gemeenschappen.
Hoewel de term "trol" vaak wordt gebruikt om degenen te beschrijven die zich met dit negatieve gedrag bezighouden, is het belangrijk te onthouden dat niet alle trollen met kwade bedoelingen worden gedaan. In sommige gevallen proberen mensen gewoon grappig te zijn of een reactie van anderen uit te lokken. Wat is een trol op social media? Een trol op sociale media is iemand die opzettelijk opruiende, beledigende of provocerende opmerkingen plaatst om een reactie van andere gebruikers uit te lokken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Dienovereenkomstig, waarom trollen?

Trollen handelen uit een gevoel van macht, vermaak, verveling en wraaklust en dat kunnen ze vooral doen dankzij de anonimiteit die ze online hebben. Volgens Hardaker's onderzoek zijn trollen lang niet allemaal jong, zoals vaak wordt gedacht, maar van alle leeftijden en afkomsten.
Dienovereenkomstig, waar komt het woord trol vandaan?
Etymologisch hebben de Scandinavische trol en de (internet)trol echter niets met elkaar te maken. De naam van het mythologische wezen is het Oudnoorse woord troll (monster), terwijl het moderne woord (internet)trol teruggaat op het Engelse werkwoord trolling: vissen met een sleeplijn met aas.

Wat is een Trollenfabriek?

(2015) (< Am. -Eng. troll farm) (internet) organisatie die mensen inhuurt om propaganda en fake news te verspreiden, provocerende berichten online te plaatsen, dit met het doel om conflicten te veroorzaken, de gemeenschap te ontwrichten of de publieke opinie te manipuleren.
Wat eet een trol? Het dieet van een trol bestaat hoofdzakelijk uit vis, hoewel ze ook kleine zoogdieren en vogels eten. Soms eten ze mensen, maar dat is zeldzaam.

Dus, wat doet een internettrol?

Een internettrol is een persoon die opruiende, denigrerende of anderszins beledigende opmerkingen op online-forums plaatst met de bedoeling een negatieve reactie van andere gebruikers uit te lokken. Internet trollen zijn vaak anoniem en hun opmerkingen kunnen opzettelijk provocerend zijn of bedoeld om gesprekken te verstoren.

Door Imtiaz Needles

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Trollenleger? :: Wat zweeft er in het heelal?
Handige links