Huis > W > Wat Betekent Cloud Computing?

Wat betekent cloud computing?

Cloud computing houdt in dat allerlei IT-diensten via internet worden verleend, zoals software, databases, servers en netwerken. Eindgebruikers hebben zo altijd en overal toegang tot hun software en applicaties.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dus, wat kun je met google cloud?

Cloud Platform is een onderdeel van Google Cloud, een overkoepelende naam voor een reeks clouddiensten van Google, waaronder ook databases, een berichten- en printdienst en gegevensopslag vallen. Begin 2020 is Cloud Platform beschikbaar in 25 regio's en 77 zones waar gebruikers clouddiensten kunnen uitrollen.
Je kunt ook vragen waar komt het begrip cloud computing vandaan?
De Engelstalige term cloud computing is voor het eerst benoemd in 1996 door een kleine groep technology executives in een kantoor van Compaq Computer. Zij bespraken de toekomst van internetbedrijven en noemden dit cloud computing.

Wat is het voordeel van cloud computing?

Er zijn veel voordelen aan cloud computing, maar enkele van de meest opvallende zijn de kosteneffectiviteit, schaalbaarheid en flexibiliteit.
Met cloud computing betalen bedrijven alleen voor de middelen die ze gebruiken, wat veel geld kan besparen in vergelijking met traditionele oplossingen op locatie. Bovendien is cloud computing zeer schaalbaar, zodat bedrijven gemakkelijk middelen kunnen toevoegen of verwijderen als dat nodig is. Tot slot is cloud computing zeer flexibel, zodat bedrijven hun oplossingen gemakkelijk kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften. Welke vormen van cloud computing zijn er? Er zijn drie gangbare vormen van cloud computing: publiek, privaat en hybride.
Openbare cloud computing verwijst naar diensten die door derden via het internet worden aangeboden. De diensten zijn toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding en worden gewoonlijk geleverd op pay-as-you-go-basis.
Private cloud computing verwijst naar diensten die door een bedrijf of organisatie exclusief voor eigen gebruik worden aangeboden. De diensten worden gewoonlijk geleverd via een particulier netwerk of intranet en kunnen worden beheerd door het bedrijf of de organisatie zelf of door een derde partij.
Hybride cloud computing verwijst naar een mix van publieke en private clouddiensten. Diensten kunnen via zowel openbare als particuliere netwerken worden geleverd en worden vaak gebruikt om de bestaande infrastructuur van een organisatie uit te breiden of aan te vullen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Mensen vragen ook: welke cloud diensten zijn er?

Bij verschillende bedrijven kunnen mensen bestanden online opslaan. Dit zijn zogenaamde clouddiensten. We bespreken vier grote diensten: iCloud, OneDrive, Google en Dropbox. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor de clouddienst(en) die u gebruikt.
Welke bedrijven gebruiken Google Cloud?
Heel wat eigenlijk. Enkele bekende namen zijn Apple, Avaya, Best Buy, Coca-Cola, Evite, Kaplan, Northrop Grumman, Pulse, R/GA, Sony Music en Wix.

Wat kost Google Cloud?

Google Drive

Voor 1,99 euro per maand heb je toegang tot 100GB opslagruimte. Is dit nog niet voldoende? Dan heb je nog de mogelijkheid om voor 9,99 euro per maand 1TB aan opslagruimte af te nemen, of voor 99,99 euro per maand maar liefst 10TB.
Wat kost Google Cloud Platform? De kosten van Google Cloud Platform zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type services dat wordt gebruikt, de hoeveelheid resources die wordt gebruikt en de mate van ondersteuning die nodig is. Google biedt verschillende prijsopties voor verschillende behoeften, waaronder een pay-as-you-go-model, een maandelijks abonnementsmodel en een model per gebruik.

Wie heeft de cloud bedacht?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien het concept van de cloud al vele jaren bestaat. De term "cloud computing" wordt echter meestal toegeschreven aan computerwetenschapper John McCarthy, die de term voor het eerst bedacht in een artikel dat hij in de jaren zestig schreef. De laatste jaren is de ontwikkeling van cloud computing geleid door bedrijven als Amazon, Google en Microsoft.

Door Heriberto

Vergelijkbare artikelen

Waar is de cloud? :: Wat is de afkorting BBY?
Handige links