Huis > W > Wat Heb Je Nodig Om In De Cloud Te Werken?

Wat heb je nodig om in de cloud te werken?

Om te kunnen werken in de cloud, hebben gebruikers bij zo'n clouddienst een account nodig met een wachtwoord. De diensten bieden vaak beperkte hoeveelheid gratis opslag aan. Wie veel video's en foto's opslaat, moet overstappen naar betaalde ruimte. Om de cloud te gebruiken, is ook een internetverbinding nodig.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat voor router heb ik nodig?

Als je gewoon onderweg wilt internetten, dan is een iwrd de oplossing. Wil je een spelletje spelen of een film kijken met een bekabelde of draadloze verbinding? Dan moet je een draadloze router nemen met dual band en gigabit netwerkpoorten.

Trouwens, wat is een risico bij het gebruik van gratis apps en cloud diensten?

De Autoriteit Persoonsgegevens over gratis clouddiensten. Verboden zijn de gratis diensten dus niet. Ze kunnen wel duur uitpakken, als er een datalek ontstaat en de Autoriteit Persoonsgegevens boetes gaat uitdelen. Emerce meldde in januari 2020 dat er in Europa 114 miljoen euro aan boetes is uitgedeeld sinds 2018.
Daarvan, wie heeft de cloud bedacht?
Voor de introductie van de cloud gaan we terug naar 2006. De toenmalige CEO van Google, Eric Schmidt, gebruikte voor het eerst de term 'cloud computing' in de moderne context. Daarna volgde in een rap tempo andere clouddiensten die met deze ontwikkeling mee wilde gaan, omdat ze hier toekomst in zagen.

Waar is de cloud?

Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien de cloud op verschillende manieren kan worden gedefinieerd, maar in het algemeen verwijst de cloud naar een netwerk van servers op afstand dat via het internet toegankelijk is. Op deze servers worden gegevens en toepassingen opgeslagen en beheerd, en gebruikers hebben overal ter wereld toegang tot de middelen die op de servers zijn opgeslagen. Hoe oud is cloud? De cloud is een relatief nieuw concept: de eerste clouddiensten verschenen rond 2006. De onderliggende technologie is echter veel ouder. De eerste virtual private server (VPS) ontstond in de jaren negentig, en de eerste virtuele machine (VM) in de jaren zestig.

Gerelateerde artikelen

Welke videokaart heb ik nodig voor 3 schermen?

Bent u op zoek naar een videokaart waarop u 3 monitoren tegelijk kunt aansluiten? De Flex HD 6450 is een uitstekende keuze.

Wat zijn nadelen van het werken met data?

Het verzamelen van big data kan je privacy schaden. Veel mensen weten niet dat hun gegevens worden doorverkocht aan andere organisaties. Je verliest hierdoor de controle over wie wat over jou weet.
Men kan zich ook afvragen: wat kost werken in de cloud?
Wat kost het?
Uitbreidingen op MKB in de wolkenOpmerkingper maand
Extra mailboxPer stuk€ 11.00
Extra opslagcapaciteitPer 10 GB€ 5.40
AccountView onlineDit kan per gebruiker€ 10.15
ApplicatieserverIncl. beheer en support. Inrichting obv nacalculatie€ 163.00

Wat kost opslag in de cloud?

Overzicht
DienstGratis opslagKosten extra opslag p.m.
iCloud5 GB50 GB - € 0,99 200 GB - € 2,99 2 TB - € 9,99
OneDrive5 GB100 GB - € 2,00
Google15 GB100 GB - € 1,99 200 GB - € 2,99 2 TB - € 9,99
Dropbox2 GB2 TB - € 9,99/€ 16,99
Dienovereenkomstig, hoe veilig is werken in de cloud? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren afhangt, waaronder de specifieke clouddienst die wordt gebruikt, de getroffen beveiligingsmaatregelen en de gevoeligheid van de opgeslagen gegevens. In het algemeen worden clouddiensten echter als zeer veilig beschouwd, en veel bedrijven kiezen ervoor hun gegevens naar de cloud te verplaatsen om hiervan te profiteren.

Wat is beter iCloud of OneDrive?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat het afhangt van individuele behoeften en voorkeuren. In het algemeen is iCloud echter beter voor gebruikers die behoefte hebben aan nauwe integratie met Apple-producten en -diensten, terwijl OneDrive beter is voor gebruikers die meer opslagruimte nodig hebben en die Microsoft-producten gebruiken.

Door Aschim Smolski

Vergelijkbare artikelen

Wat wordt er bedoeld met de cloud? :: Wat cloud computing?
Handige links