Huis > W > Wat Cloud Computing?

Wat cloud computing?

Cloud computing houdt in dat allerlei IT-diensten via internet worden verleend, zoals software, databases, servers en netwerken. Eindgebruikers hebben zo altijd en overal toegang tot hun software en applicaties.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik mijn foto's in de cloud?

Je hebt een Google-account nodig om foto's te maken. U kunt zowel de laptop als de foto-app op uw telefoon gebruiken. De informatie is te vinden op de site.

En nog een vraag, welke cloud services zijn er?

Er zijn drie verschillende vormen van cloud computing: SaaS, PaaS en IaaS.
...
Welke soorten cloud computing zijn er?
  • SaaS (Software-as-a-Service)
  • PaaS (Platform-as-a-Service)
  • IaaS (Infrastructure-as-a-Service)
Men kan zich ook afvragen: wat zijn de voordelen van cloud computing?
5 voordelen van werken in de cloud
  • Altijd en overal werken in de cloud. Het maakt niet uit waar je medewerkers zijn: ze kunnen via een internetverbinding altijd en overal online werken.
  • Makkelijk opschalen. Wie weet wat de toekomst brengt?
  • Geen onderhoud & altijd support.
  • Hogere tevredenheid en productiviteit.

Waar komt het begrip cloud computing vandaan?

De term cloud computing zou afkomstig zijn van het gebruik van wolken in weersvoorspellingen om het internet als netwerk te beschrijven. Dus, wat zijn de nadelen van cloud computing? Er zijn een paar nadelen van cloud computing die het vermelden waard zijn. Een daarvan is dat er uitval kan optreden als de cloud provider een probleem heeft met zijn servers. Dit kan leiden tot verlies van gegevens of onderbroken werkstromen. Daarnaast kan de privacy van gegevens een punt van zorg zijn, aangezien gegevens off-site worden opgeslagen en onderworpen kunnen zijn aan de wetten van het land waar de servers zich bevinden. Tot slot kunnen er veiligheidsrisico's optreden als gegevens niet worden versleuteld of als de cloudprovider niet over adequate beveiligingsmaatregelen beschikt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik foto's in de cloud bekijken?

Open de app Foto's en tik op het tabblad Bibliotheek om uw foto's te bekijken. tik op het tabblad Albums om Mijn albums, Personen en plaatsen, mediatypen en Hulpprogramma's te bekijken. U kunt meer lezen over het materiaal dat u deelt.

Wat is werken in de cloud?

Werken in de cloud houdt in dat, zolang er een internetverbinding is, er gebruik gemaakt kan worden van de online werkplek. Zo kan je dus altijd bij jouw bestanden, applicaties software! Door gebruik te maken van werken in de cloud kunt je dus eigenlijk op elke plek werken, zolang je verbonden bent met het internet.
Je kunt ook vragen wat is de beste cloud service?
Wat zijn de Top 9 beste gratis clouddiensten?
  • iCloud.
  • Box.
  • Dropbox.
  • Google Drive.
  • Microsoft OneDrive.
  • Mediafire.
  • SpiderOak.
  • Mega.

Dienovereenkomstig, welke cloud is veilig?

Kies een clouddienst met een kwaliteitsstempel

- Keurmerk Zeker-OnLine, een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online administratieve diensten. Het staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. - PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards), ISO 27001. - ISAE 3402.
Wat is de beste cloud opslag? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van individuele behoeften en voorkeuren. Enkele populaire opties voor cloudopslag zijn Google Drive, iCloud en Dropbox.

Waarom niet naar de cloud?

Er zijn veel redenen waarom organisaties niet naar de cloud willen overstappen. Enkele veel voorkomende redenen zijn:
1. Kosten - Hoewel verhuizen naar de cloud op de lange termijn geld kan besparen, kunnen de aanloopkosten voor sommige organisaties onbetaalbaar zijn.
2. Controle - Organisaties die gewend zijn volledige controle over hun gegevens en infrastructuur te hebben, voelen zich misschien niet op hun gemak bij het toevertrouwen van die controle aan een derde partij.
3. Beveiliging - Hoewel cloudproviders over robuuste beveiligingsmaatregelen beschikken, voelen sommige organisaties zich comfortabeler om hun gegevens en applicaties op locatie te houden.
4. Compliance - Organisaties in bepaalde sectoren kunnen verplicht zijn hun gegevens en applicaties op locatie te houden vanwege wettelijke vereisten.
5. Prestaties - In sommige gevallen presteren on-premise applicaties beter dan hun cloud-gebaseerde tegenhangers.

Door Weisburgh Franko

Vergelijkbare artikelen

Wat heb je nodig om in de cloud te werken? :: Wat is de definitie van cloud computing?
Handige links