Huis > I > Is Het Toegestaan Om Een Telefoongesprek Op Te Nemen?

Is het toegestaan om een telefoongesprek op te nemen?

Het antwoordt is eigenlijk heel simpel: Ja, het is toegestaan om een gesprek op te nemen zonder toestemming van de andere partij. Voorwaarde is wel dat je deelnemer bent aan het gesprek. Op grond van artikel 139a lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk telefoonabonnement moet ik nemen?

Neem het gemiddelde van je verbruik en baseer daar je abonnement op. Kies een geschikt abonnement als u met een hoge telefoonrekening komt te zitten.

Is het strafbaar om een telefoongesprek op te nemen?

Artikel 139a en volgende van het Wetboek van Strafrecht bepalen echter dat het in beginsel is toegestaan een gesprek op te nemen. Voorwaarde is wel dat de opnemende partij zelf deelnemer is in het gesprek, of dat het gesprek wordt opgenomen in opdracht van één van de deelnemers in het gesprek.
Dit in overweging nemend, is het legaal om een telefoongesprek op te nemen?
Als consument mag je een telefoongesprek opnemen. Een van de belangrijkste voorwaardes is wel dat je zelf deelnemer bent van het gesprek. Je bent niet wettelijk gezien verplicht een ander hierover vooraf in te lichten, al is dat wel zo netjes.

Dit in overweging nemend, is het strafbaar om iemand op te nemen?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van de wetgeving van het rechtsgebied waar de opname wordt gemaakt. In het algemeen wordt het echter niet als strafbaar beschouwd om iemand op te nemen als de opname zonder zijn medeweten of toestemming gebeurt. Er kunnen echter enkele uitzonderingen op deze regel zijn, zoals wanneer de opname op een privé-plek wordt gemaakt of wanneer vertrouwelijke informatie wordt vastgelegd. Dit in overweging nemend, hoe lang mag je opgenomen gesprekken bewaren? In de VS zijn er geen federale wetten die voorschrijven hoe lang opgenomen gesprekken mogen worden bewaard. Sommige staten hebben echter wetten die van toepassing kunnen zijn. Californië vereist bijvoorbeeld dat opnames ten minste twee jaar worden bewaard. Daarnaast kunnen bedrijven hun eigen beleid hebben met betrekking tot het bewaren van opnames.

Gerelateerde artikelen

Waarom zou ik Prime Video nemen?

Er is geen minimum bestelwaarde wanneer een product door Amazon wordt verkocht en verzonden. Er zijn gratis games en in game content.

Waarom gesprekken opnemen?

Minstens zo belangrijk: het opnemen van je eigen gesprekken valt vrij evident onder de informatievrijheid, het recht feiten en inlichtingen te mogen verzamelen (artikel 10 EVRM, artikel 11 Handvest).
Kan ik met de Dictafoon een telefoongesprek opnemen?
Telefoongesprek opnemen Android

Google blokkeert naar eigen zeggen de optie om gesprekken op te nemen op Android-smartphones vanuit privacy-oogpunt. Hierdoor kan je alleen als je nog een oude versie van Android hebt een telefoongesprek opnemen. De app die je in dit geval het beste kan gebruiken is 'Call Recorder'.

Hoe werkt REKK?

Hoe werkt REKK? REKK neemt telefoongesprekken op met behulp van de driewegvergaderfunctie van uw mobiele telefoonprovider. De applicatie luistert geruisloos naar het gesprek en registreert wat beide mensen zeggen tot u het gesprek beëindigt.
Hoe kun je zien welke Android versie je hebt? Er zijn een paar manieren om te vertellen welke versie van Android je hebt. De eenvoudigste manier is om naar het instellingenmenu te gaan en naar beneden te scrollen naar het gedeelte "Over telefoon" of "Over tablet". Hier zou de Android versie moeten staan.
Een andere manier om je Android-versie te achterhalen is met behulp van een code. Ga hiervoor naar de telefoonkiezer en voer *#*#VERSION#*#* in. Er verschijnt dan een menu met uw Android-versie.
Als u uw Android-versie niet kunt vinden met een van deze methoden, kunt u altijd naar de Android-website gaan en de lijst met ondersteunde toestellen raadplegen. Zoek uw toestel op de lijst en de Android-versie staat ernaast.

Hoe telefoon aannemen op smartphone?

Er zijn een paar verschillende manieren om een telefoon op een smartphone te beantwoorden. Eén manier is om simpelweg met je vinger over het scherm te vegen om de oproep te beantwoorden. Een andere manier is om op de groene antwoordknop op het scherm te drukken. Als je een fysieke thuisknop op je telefoon hebt, kun je daar ook op drukken om de oproep te beantwoorden.

Door Adalai

Vergelijkbare artikelen

Welk programma 3D tekenen? :: Wat is een goede Call Recorder?
Handige links