Huis > H > Hoe Is Het Www Ontstaan?

Hoe is het www ontstaan?

1990-1999. 1990: In 1989 stelden de Belg Robert Cailliau en Brit Tim Berners-Lee onafhankelijk een hypertextsysteem voor als toegang tot de CERN-documentatie. Dit leidde tot een gezamenlijk voorstel in 1990 en daarna tot het World Wide Web.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe is het woord swag ontstaan?

Het woord swagger is afkomstig uit Schotland. Het was de manier waarop sommige Schotten lopen, in een zwierige, gespierde beweging, vergelijkbaar met de manier waarop rappers over het podium lopen.

Wat heeft Tim Berners-Lee gedaan voor de wereld?

Computerwetenschapper Sir Tim Berners-Lee is de uitvinder van het World Wide Web, het HTTP-protocol en HTML-opmaaktaal voor webpagina's, waarvoor hij de ideeën vanaf 1989 ontwikkelde bij CERN.
Hoe werkt het world wide web?
Verzoek aan de webserver

Er wordt een verzoek gestuurd naar dit IP-nummer, om de webpagina die bij deze website naar je eigen webbrowser terug te sturen. In dit verzoek staat uiteraard ook het IP-nummer van je eigen computer, anders kan de website het antwoord niet naar de juiste plaats terugsturen.

Dit in overweging nemend, wat is een html viewer?

Een HTML-viewer is een computerprogramma dat HTML-documenten weergeeft, meestal in een webbrowser. HTML-viewers ondersteunen doorgaans ook andere webtechnologieën zoals CSS, JavaScript en afbeeldingen. Wat doe je met JavaScript? JavaScript is een programmeertaal die kan worden gebruikt om interactiviteit aan websites toe te voegen. U kunt JavaScript bijvoorbeeld gebruiken om een uitklapmenu aan een website toe te voegen of om een bericht weer te geven wanneer een gebruiker op een knop klikt.

Gerelateerde artikelen

Hoe ontstaan Gletsjerkrassen?

Gletsjerkrassen ontstaan wanneer de stenen tegen de rots schuren. Er ontstaan krassen in de rotsbodem nadat een gletsjer zich heeft teruggetrokken. Deze sporen kunnen door erosie of verwering worden uitgewist, maar ze kunnen ook blijven staan.

Wat is een CSS code?

CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. WordPress thema's bevatten allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een website in html?
Het eerste wat je nodig hebt als je zelf een webpagina maken wilt, is een html-editor. Een goede, gratis editor die geschikt is voor zowel Windows, Mac en Linux is Brackets. Dit is de editor die ik tegenwoordig zelf het meest gebruik.

Hoe maak je een index van een website?

A: Typ de naam van de website + je specifieke URL in de zoekbalk van Google. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien: site:one.com/nl/online-marketing/de-google-index. Als je geen resultaten krijgt, dan is de pagina nog niet geïndexeerd door Google.
Hoe verplaats je tekst in HTML? Er zijn een paar verschillende manieren om tekst in HTML te verplaatsen. De eerste manier is om het align attribuut te gebruiken. Dit kan aan elk HTML-element worden toegevoegd, en het zal de tekst in dat element naar links, rechts of het midden van de pagina verplaatsen.
Een andere manier om tekst te verplaatsen is met CSS. CSS kan gebruikt worden om tekst horizontaal of verticaal te verplaatsen. Om tekst horizontaal te verplaatsen kun je de eigenschappen "links" of "rechts" gebruiken. Om tekst verticaal te verplaatsen kunt u de eigenschappen "top" of "bottom" gebruiken.

Dienovereenkomstig, waar staat p voor html?

Het p element staat voor een paragraaf. Het moet tekst bevatten, maar het kan ook andere inline-elementen bevatten, zoals afbeeldingen, links en benadrukte tekst.

Door Hayott

Vergelijkbare artikelen

Wat betekend IPR? :: Hoeveel draden heeft een HDMI kabel?
Handige links