Huis > H > Hoe Ontstaan Gletsjerkrassen?

Hoe ontstaan Gletsjerkrassen?

Gletsjerkrassen ontstaan als de stenen die met een gletsjer mee schuiven, tegen de (rots-)bodem schuren. Nadat een gletsjer zich heeft teruggetrokken, blijven deze krassen te zien in de rotsbodem. Soms worden deze sporen door erosie of verwering uitgewist, maar ze kunnen ook blijven bestaan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe is het woord swag ontstaan?

Het woord swagger is afkomstig uit Schotland. Het was de manier waarop sommige Schotten lopen, in een zwierige, gespierde beweging, vergelijkbaar met de manier waarop rappers over het podium lopen.

Wat is een Vlakdal?

Uitslijping door de rivier gebeurt in dit gletsjerdal vrijwel alleen gedurende glacialen; de dalbodem komt dan lager te liggen. Dit dal is vlak doordat het diepe U-vormige dal inmiddels - gedurende het huidige interglaciaal (Holoceen)- flink is opgevuld door het eigen sediment van de rivier. Hoe ontstaat horizontale erosie? Verticale erosie= de rivier snijdt zich dieper in de grond. Horizontale erosie= de rivier maakt zijn bedding steeds breder. Voorwaarden voor ontstaan canyon: rivier moet hard genoeg stromen.

Men kan zich ook afvragen: wat is het verschil tussen een zijmorene en een middenmorene?

Een stuwwal is een stuwwal die zich vormt langs de zijkant van een gletsjer. Een middenmorene is een morene die zich in het midden van een gletsjer vormt. Vervolgens, wat is de kloof? De opening is de ruimte tussen twee voorwerpen. Ze kan worden gemeten in termen van afstand, breedte of hoogte.

Gerelateerde artikelen

Hoe is de digitale camera ontstaan?

Het prototype van de eerste digitale camera werd in 1975 ontwikkeld door Steven Sasson. De camera werd geassembleerd met onderdelen van een aantal bedrijven.

Wat zijn Dalflanken?

Bij regenweer loopt het water er over de dalende weide naar de beek toe. Deze beek vormt een kniklijn in het landschap: er komen twee hellingsvlakken samen. Indien de twee hellingsvlakken elkaar raken aan het laagste punt, noemen we de kniklijn een dallijn. De twee hellingsvlakken zijn de dalflanken. En nog een vraag, wat ontstaat er nog meer doordat lagen hard en zacht gesteente elkaar afwisselen? Als rotsen uit lagen met verschillende soorten gesteenten bestaan ontstaan er een trapsgewijze vallei. Bij zacht gesteenteflauwe hellingen. Deze ontstaan doordat de rivier zich in het zachte gesteente insnijdt en tegelijkertijd brokkelt aan de zijkanten het zachte materiaal af en glijdt naar beneden.

Wat betekent het woord cynisch?

Cynisme is een houding die ongeloof toont in de waarden of goede bedoelingen van de mensen. Die houding wordt met bittere of wrede spot geuit. Bij cynisme ligt de nadruk op de afwijzende houding van de persoon die het uit. Wat is geƫrodeerd? Erosion is de afbraak van materiaal door water, wind of ijs. De afbraak kan optreden door fysisch contact, maar ook door chemische reacties. Het materiaal dat afgebroken wordt, wordt meegenomen door het water of de wind en kan ergens anders terechtkomen. Erosie is dus een proces waarbij materiaal verplaatst wordt van de ene plek naar de andere.

Wat is Elideren?

Eliding is het weglaten van een lettergreep, klinker of letter in een woord. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals bij het gebruik van een slangwoord of bij het spreken van een woord sneller.

Door Celik

Vergelijkbare artikelen

Wat is DAP SLA? :: Wat is dal in wiskunde?
Handige links