Huis > W > Wat Betekent De Code?

Wat betekent de code?

(m.) Uitspraak: [ˈkodə] Verbuigingen: code|s (meerv.) 1) onbegrijpelijke combinatie van cijfers of letters die iets betekent dat voor anderen geheim moet blijven Voorbeelden: `proberen een code te kraken`, `pincode`

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Bovendien, wat is een ander woord voor code?

code, erecode, gedragscode, conventie, fatsoen, formaliteit, manier, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, plichtpleging. manier (zn) : code, erecode, gedrag, gedragscode, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, zede.
Daarvan, wat is de code van een tekst?
Een code in de ruimste zin is een aanduiding die voor iets anders staat, een symbool, een verzameling symbolen, een beweging, etc. Codes worden gebruikt om te communiceren: het is eenvoudiger het woord 'tafel' te zeggen dan naar een tafel te wijzen. Alle talen zijn dus eigenlijk codes.

Wat is een codering?

Een cijfer is een algoritme voor het uitvoeren van ver- of ontcijfering - een reeks goed gedefinieerde stappen die als een procedure kunnen worden gevolgd. Een alternatieve, minder gebruikelijke term is vercijfering. Vercijferen of coderen is het omzetten van informatie in een andere vorm, meestal met het oog op geheimhouding. Dus, wat betekent code kraken? Code kraken is het proces van het vinden van een manier om een geheim bericht te lezen dat is gecodeerd met behulp van een cijfer. Codebrekers gebruiken verschillende methoden om de code te breken, zoals het bestuderen van de patronen in de cijfertekst, frequentieanalyse en het raden van de sleutel.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Dit in overweging nemend, wat betekent code 1?

Code 1 wordt geplaatst wanneer er een betalingsregeling is getroffen nadat een achterstand is ontstaan. Een code 1 wordt in combinatie met een A code geplaatst, in de praktijk wordt er dan gesproken over een A1 codering.
En nog een vraag, hoe schrijf je kode?
bij het ene woord had de spelling met c de voorkeur (code), maar was de spelling met k toegestaan (kode);

Je kunt ook vragen wat is meervoud van code?

Woordherkomst en -opbouw
enkelvoudmeervoud
naamwoordcodecodes
verkleinwoordcodetjecodetjes
Wat is een goede code? Een goede code is een code die goed geschreven, goed georganiseerd en gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Het is een code die vrij is van fouten, bugs en glitches. Het is een code die efficiënt is en soepel loopt.

Waar bestaat een tekst uit?

Een tekst bestaat uit een opeenvolging van codepunten. Codepunten zijn de basiseenheden van tekst in Unicode. Een codepunt is een nummer dat een karakter uniek identificeert.

Door Iiette

Vergelijkbare artikelen

Wat voor teksten zijn er allemaal? :: Waar staat de afkorting bit voor?
Handige links