Wat is het koppelteken?
Een koppelteken is een leesteken dat onderdelen van samenstellingen of samenkoppelingen met elkaar verbindt. Het heeft de vorm van het kortste liggende streepje en komt daarmee uiterlijk overeen met het afbreekstreepje en het weglatingsstreepje: in de typografie wordt voor alle drie de tekens een divisie gebruikt (-).
Lees verder
Vervolgens, waar plaats je het koppelteken?
Als een woord begint met: niet-, non-, bijna-, oud-, ex-, aspirant-, adjunct-, substituut-, chef-, kandidaat-, interim-, stagiair-, leerling-, assistent-, collega- of meester-. Of eindigt met: -generaal, -president, -testamentair, -verbaal of -militair.
Dienovereenkomstig, is het of de machine?
Is het de of het machine
In de Nederlandse taal gebruiken wij de machine.
Hoe de machines in de eerste fabrieken werden aangedreven?
De eerste fabrieken werden aangedreven door waterraderen of door stoommachines. Dit in overweging nemend, waar werden de spullen gemaakt voordat er fabrieken kwamen? Voordat er fabrieken waren, werden dingen meestal met de hand gemaakt in kleine werkplaatsen. Dit was het geval voor de meeste dingen tot de industriële revolutie in de late 18e eeuw.
Vervolgens, waarom werden fabrieken aan het water gebouwd?
Aan de buitenkant van de fabriek zorgde stromend water ervoor, dat een groot waterrad bleef ronddraaien. Dit rad stond in verbinding met de machines. Die draaiden daardoor ook steeds. Een nadeel van waterkracht was dat de fabrieken altijd aan het water gebouwd moesten worden.
Hoe werden de eerste stoommachines in Nederland ingezet?
De eerste stoommachines die in Nederland in gebruik werden genomen, waren vervaardigd in Engeland. In Nederland kwamen allereerst reparatiewerkplaatsen voor stoomschepen tot stand, zoals het bedrijf van Van Vlissingen en Dudok van Heel, de voorloper van Werkspoor.
Wat heeft Watt uitgevonden?
James Watt/Uitvindingen
Wie heeft Watt uitgevonden? James Watt werd in 1736 geboren in Greenock, Schotland, en was de uitvinder van de Watt-stoommachine.
Hoe ontstond de industrialisatie in Nederland?
Nederland is een land met een lange geschiedenis van industrialisatie. De eerste fabrieken in Nederland werden eind 18e eeuw gebouwd en het land werd al snel een toonaangevend centrum voor de productie van textiel, scheepsbouw en andere goederen. De Nederlandse economie bleef in de 19e eeuw groeien en aan het begin van de 20e eeuw was Nederland een van de meest geïndustrialiseerde landen ter wereld.